Юнимастърс отбеляза Supply Chain Day виртуално

12.04.2019

Юнимастърс отбеляза Supply Chain Day виртуално

За втора поредна година екипът на Юнимастърс отбеляза Европейския Ден на Веригата на Доставки (Supply Chain Day) на 11 април.

За да достигне до по-голяма аудитория, през тази година компанията отвори врати виртуално, като организира уебинар, а темата на събитието бе „Логистиката днес: предизвикателства и решения“. Чрез чат панел участниците имаха възможността да се включат в интересни дискусии и да задават въпроси по различни актуални теми, свързани с веригата на доставки и днешните предизвикателствата пред логистиката.

Виртуалните домакини презентираха основните характеристики и предимства на дигиталния бранд на компанията - Ship-e-Motion, чрез който малкият и среден бизнес може сам да планира и да изпрати товарите си. Разгледани бяха решенията и процесите за постигане на пълна прозрачност във веригата на доставките в сухопътните превози. Коментираха се аспектите и динамиката на електронната търговия. Бяха засегнати промените в условията на митническа обработка и влиянието им върху веригата на доставки. Екипът на компанията разгледа и основните рискове от щети при транспорт на пратки и даде конкретни съвети как да бъдат минимизирани.

Идеята за честването на Supply Chain Day е на базираната в Германия асоциация BVL International и преминава под мотото „Логистиката проправя пътя“ (Logistics paves the way). На този ден компании от секторите логистика, търговия и производство по цял свят отварят врати за посетители и организират различни инициативи. През миналата година около 35 000 участници са посетили над 340 събития в 23 страни по света, по данни на tag-der-logistik.de.

<< Обратно към новините