Doosan представи нов съчленен дъмпер на bauma 2022

29.11.2022

Doosan представи нов съчленен дъмпер на bauma 2022

Една от световните премиери на Doosan по време на изложението bauma 2022 бе представянето на новия съчленен дъмпер (ADT) 4х4 DA45-7.

[✕]


 

Новият съчленен дъмпер на Doosan, оборудван с трансмисия ZF EP8-420, допълва водещата гама на производителя от ADT 6х6, отговаряща на изискванията по Етап V на ЕС, която включва моделите DA30-7 и DA45-7 с полезен товар съответно 28 и 41 тона.
 
При новия ADT 4х4 предната част на камиона и кабината е същата като при оригиналния модел 6х6, като промени са направени само по задната част на дъмпера. DA45-7 се справя по-добре с лоши пътища, по-гладки повърхности и по-стръмни терени. Освен това моделът има по-добър радиус на завиване.
 
По-малкият радиус на завиване и конструкцията на задната част на съчленения дъмпер, която е подходяща за пренасяне на плоски и тежки скали, осигуряват големи предимства за компаниите, работещи в сферите на минната индустрия и тунелопробивните дейности.
 
Изпълнителите на строителни проекти, участващи в изграждането на пътища, язовири, летища, депа за отпадъци и други, също са сериозни потребители на съчленен дъмпери. Заедно тези области правят пазара на съчленени дъмпери широк и разнообразен, като по този начин осигуряват голяма клиентска база.
 
Новият модел 4x4 DA45-7 е разработен в завода на Doosan в Елнесваген, близо до град Молде в Норвегия. Освен описаните по-горе предимства, 4x4 DA45-7 ADT Stage V осигурява отлична товароносимост, оптимизирана горивна ефективност, подобрена управляемост и висок комфорт за оператора, както и подобрена надеждност, издръжливост и намалени разходи за поддръжка и обслужване.

<< Обратно към новините