Doosan залага на иновациите за bauma 2022

29.09.2022

Doosan залага на иновациите за bauma 2022

Doosan ще представи най-новите разработки на компанията, като Concept-X, XiteCloud, DoosanCONNECT, първата в света “прозрачна кофа”, и DX225LC-7X – първия “умен” верижен багер на производителя.

[✕]


 

Наред с новия DX225LC-7X за първи път на bauma на щанда на Doosan ще бъдат показани и последните нововъведения в продуктовата гама на производителя. Това включва новия 100-тонен верижен багер DX1000LC-7, спечелилия редица награди колесен челен товарач DL580-7 и чисто новата 4х4 версия на съчленения дъмпер Doosan DA45-7. В компактния сегмент ще бъдат представени новите минибагери на компанията с тегло от 2 до 5 тона и новият 10-тонен колесен миди багер. Друг ексклузивен продукт на bauma ще бъде първият минибагер с нулеви емисии на Doosan - DX20Z-E, който ще бъде пуснат на пазара през 2023 г.
 
Concept-X и XiteCloud
Doosan ще демонстрира най-новата версия на Concept-X - първото в света безпилотно решение за автоматизирано и интегрирано управление за строителни, кариерни и минни обекти, представено за първи път през 2019 г. XiteCloud е първият етап от комерсиализацията на Concept-X, който увеличава максимално производителността чрез използване на сложни 3D строителни проучвания с помощта на дронове и изчисления на земните дейности в облачна платформа, което позволява те да бъдат завършени само за един до два дни.
 
Приложение от следващо поколение DoosanCONNECT
На изложението bauma 2022 Doosan ще демонстрира своята система за управление на машинопарка DoosanCONNECT. Това е мобилно приложение, достъпно за устройства на Apple и Android, което предлага на клиентите нова универсална система за управление на строителната техника на Doosan. Последната актуализация на приложението въвежда допълнителни услуги и разширява цялостната функционалност. Системата е предназначена да увеличи производителността и ефективността на строителните обекти, като намали времето и усилията за управление на оборудването.

Първата в света “прозрачна кофа”
Уникалната за индустрията система за безопасност на Doosan, наречена “прозрачна кофа”, ще бъде представена за първи път на bauma. Прозрачната кофа е първата по рода си система, която предлага решение за предотвратяване на опасността от мъртви зони пред кофите на челните товарачи.
 
DX225LC-7X - първият “умен” багер на Doosan
Показан за първи път на bauma 2022, новият DX225LC-7X - първият “умен” верижен багер на Doosan, е проектиран да помага на операторите да работят по-бързо и по-ефективно. За да улесни това, DX225LC-7X предлага редица нови функции като стандарт, включително технологията Full Electric Hydraulic (FEH). Освен FEH другите стандартни характеристики на DX225LC-7X включват интегрирани системи за 2D насочване и контрол на машината, както и виртуална стена E-Fence.
 
DX1000LC-7 - най-големият багер на Doosan досега
На изложението Doosan представя премиерно новия 100-тонен верижен багер DX1000LC-7, отговарящ на изискванията за Етап V на ЕС, който е най-големият модел, произвеждан някога от компанията. Задвижван от най-мощния двигател в 100-тонния клас, DX1000LC-7 има и най-големия хидравличен дебит за този размер машини, осигурявайки най-добрата в класа си производителност, по-нисък разход на гориво и по-плавно управление.
 
Чисто нова концепция за съчленени дъмпери
Друга световна премиера за Doosan на bauma 2022 е първият 4x4 съчленен дъмпер на компанията. Новата версия на DA45-7 се справя по-добре с лоши пътища, по-гладки повърхности и по-стръмни терени. Освен това DA45-7 4x4 ADT има по-добър радиус на завиване. 
 
Компактни багери Doosan
Bauma предоставя първи поглед към избрани модели минибагери на Doosan от следващото поколение и нов миди колесен багер. Новите минибагери DX27Z-7 с тегло 2,8 т, DX35Z-7 (3,9 т), DX50Z-7 (5,4 т) и DX55R-7 (5,7 т), отговарящи на изискванията за Етап V, са идеални за работа в ограничени пространства. Също така с нов дизайн на изложението ще бъде представен и 10-тонният колесен багер DX100W-7.
 
Нови компактни челни товарачи
Doosan ще представи и пет нови модела компактни челни товарачи - DL60-7, DL65-7, DL80-7, DL85-7 и DL80TL-7, с работно тегло от 3500 до 5000 кг.
 
Научете всичко за участието на Doosan на bauma 2022 от предстоящия октомврийски брой на сп. СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА – на хартия и онлайн на www.transport-press.bg/.

<< Обратно към новините