Испанските превозвачи пак готвят протест

08.03.2022

Испанските превозвачи пак готвят протест

Ако испанското правителство и представителите на малките и средни компании в транспортния сектор не успеят да постигнат споразумение до следващия понеделник, превозвачите готвят протест, който може да парализира цялата страна на 14 март.

[✕]Това заявиха от Plataforma en Defensa del Sector del Transporte (Платформа в защита на транспортния сектор).
Групата казва, че се е консултирала с транспортни компании в цяла Испания и е провела няколко срещи в автономните общности относно проблемите, пред които са изправени компаниите през последните няколко седмици.

Последната среща се е провела в събота в Мадрид с повече от 3000 участници, според съобщенията в Испания. На срещата участниците са гласували за протест, който да се проведе на 14 март, в случай че организацията и правителството преди това не постигнат споразумение.

Според Мануел Ернандес, президент на платформата, повече от 80% от транспорта в Испания се извършва от малки и средни превозвачи. Платформата изисква помощ за тези превозвачи, тъй като нарастващите разходи за гориво и енергия ги удрят в бизнеса.

Според асоциацията 90% от МСП в транспортния сектор са на ръба на фалит поради нарастващите разходи, както и заради условията на труд, които са „напълно несигурни“. Поради това предприятията изискват задължителни справедливи тарифи за доставките за МСП, и признаване на опасностите за здравето при работа и пенсиониране на 60-годишна възраст.

Plataforma en Defensa del Sector del Transport е асоциация, създадена от превозвачи, чиято цел е да представлява интересите на малките и средни предприятия в транспортния сектор. Платформата е създадена през 2007 г., когато някои превозвачи не успяват да активират традиционните транспортни асоциации, за да подкрепят исканията им.

<< Обратно към новините