TRATON GROUP влиза в надзора на германската инфраструктура за зареждане

01.03.2022

TRATON GROUP влиза в надзора на германската инфраструктура за зареждане

Националният център за инфраструктура за зареждане и германското министерство на транспорта и цифровата инфраструктура правят експертен съвет за създаване на инфраструктура за зареждане на камиони.

[✕]TRATON GROUP влезе в Консултативния съвет на Националния център за инфраструктура за зареждане на германското правителство. Това е първият производител на камиони, ще допринасе за важния за Германия орган за електромобилност и инфраструктура за зареждане.

От името на Bundesministerium für Digitales und Verkehr Германското министерство на транспорта и цифровата инфраструктура — BMDV, Националният център за инфраструктура за зареждане координира разширяването на обществена инфраструктура в Германия под шапката на федералната NOW GmbH. Тази работа трябва да се ускори чрез осигуряване на финансиране и по-благоприятна законодателна рамка.

В своята първоначална прогноза относно защитата на климата германското правителство отбелязва, че ще бъде възможно да се постигне повече от 30-процентно увеличение на пробега на електрическите камиони до 2030 г.

„Въпреки това, точно както при автомобилите, предварителното изграждане на необходимата инфраструктура за зареждане ще бъде от съществено значение за постигане на необходимото увеличение на дела на електрическите камиони в годишните регистрации на нови камиони“. В сектора на транспорта на дълги разстояния, който е особено важен за опазването на климата, TRATON GROUP е поставила цел за 50% камиони без емисии до 2030 г., при условие че се въведат съответните регулаторни механизми и съществува необходимата инфраструктура.

Националният център за инфраструктура за зареждане и NOW GmbH наскоро публикуваха доклад за създаването на обществена инфраструктура за зареждане на тежкотоварни камиони за курсове на дълги разстояния. Необходимо е да се предприемат действия в 30 специфични области, за да се осигури адекватна инфраструктура за зареждане на камиони, захранвани с батерии.

В тази насока вече се изпълнява друг проект на германското правителство. Оглавяван от Fraunhofer ISI, проектът HoLa обединява германското правителство, производители на камиони като MAN Truck & Bus и Scania на TRATON, Националния център за инфраструктура за зареждане и Германската асоциация на автомобилната индустрия (VDA). Той е за пилотни системи за зареждане на мощни електрически тежкотоварни камиони. Общо осем високопроизводителни зарядни станции се монтират на четири обекта.

В първата фаза се планират и инсталират станции за CCS (комбинирана система за зареждане), последвани от високопроизводителни зарядни станции, използващи технологията MCS (мегаватова система за зареждане). Обектите са разположени по протежение на германската магистрала А2 между Рурския регион и Берлин. Освен зони за обслужване на магистрали, те включват и логистични центрове, за да се проучат различните сценарии на използване.

<< Обратно към новините