XCMG - номер 1 в класацията за най-големите производители на кранове в света

02.12.2021

XCMG - номер 1 в класацията за най-големите производители на кранове в света

Годишните приходи от продажби на XCMG за 2020 г. възлизат на 5,66 милиарда долара, което поставя компанията на първо място в класацията на KHL Group за най-големите производители на кранове в света.

[✕]


 

74-процентовия скок в растежа на китайския производител на строителна техника XCMG, само за една година изкачи компанията от 4-то на 1-во място в класацията ICM20 на KHL Group. И през първите 10 месеца от 2021 г., XCMG обявява 235% ръст на приходите от продажби на специализираните кранове.
 
„XCMG винаги е поставял технологичната иновация като топ приоритет. В момента разполагаме с 5 основни научно-изследователски центрове по целия свят, първокласен технологичен център на национално ниво и единствената национална ключова лаборатория в индустрията за интелигентно производство на висок клас инженерни машини и национален център за промишлен дизайн. Днес, благодарение на непрестанните усилия на повече от 4000 учени и инженери, работещи за XCMG, ние водим напред развитието на технологичните иновации в индустрията“, отбеляза Уанг Мин, президент и председател на XCMG.
 
За да изгради по-добра общност със споделено бъдеще за света, XCMG Hoisting Machinery публикува „Декларация за въглероден пик и въглероден неутралитет на XCMG Hoisting Machinery“. Декларацията тържествено обещава „активно да следва визията за зелено развитие и да поеме отговорността за изграждане на екологична цивилизация, поемайки водещата роля в индустрията за завършване на целите, отнасящи се за достигане на въглероден пик и постигане на въглероден неутралитет, и ръководейки висококачественото, зелено, нисковъглеродно и устойчиво развитие на индустрията“.
 
За да постигне това обещание, XCMG поставя в декларацията си шест цели, включително енергичното насърчаване на чиста и нисковъглеродна енергийна структура, изграждане на зелено и интелигентно производствено предприятие, ускоряване на прилагането на нисковъглеродни, енергоспестяващи технологии и проектиране и производство на нови енергийни продукти, подкрепящи изграждането на чиста енергия в Китай, насърчаване употребата на преработени продукти и усещането за намаляване на въглеродните емисии.
 
Обещанието на XCMG идва в момент, когато индустрията за строителни машини в Китай започва силно да излиза на международната сцена. Според Су Зимън, председател на Китайската асоциация за строителни машини (CCMA), в Китай има близо 50 000 частни компании за производство на кранове, сред които активите на първите 50 възлизат на близо 1,57 милиарда долара. Тези фирми не само изградиха красив Китай, но и бяха сред най-активните сили в глобалното инженерно строителство. „Китай има огромен потенциал за икономическо развитие с мащабни инфраструктурни конструкции, а целта му за „двоен въглерод“ показва чувство за отговорност. Китайските индустрии отбелязват две тенденции на развитие на зелено, нисковъглеродно и промишлено модернизиране, които също ни предоставиха пространство за по-нататъшно развитие“, каза Су.

<< Обратно към новините