Машини-роботи XCMG завършват високоскоростна магистрала

04.11.2021

Машини-роботи XCMG завършват високоскоростна магистрала

Автономният пътностроителен машинопарк на XCMG работи на скоростната магистрала Нанкин-Шанхай.

[✕]Най-големият автономен пътностроителен машинопарк в света беше събран и разположен, за да завърши проект за поддръжка на натоварената китайска високоскоростна магистрала Нанкин-Шанхай.
 
Китайският гигант – производител на строителни машини XCMG, постави десет автономни тандемни валяци и два безпилотни асфалтополагача с голяма работна ширина, които се контролират от референтната станция за сателитно позициониране BeiDou. За разлика от GPS, китайската система BeiDou използва набор от спътници в геостационарна земна орбита, за да предложи точен навигационен контрол.
 
При проекта за пътя Нанкин-Шанхай, китайската компания Jiangsu Xiandai Road & Bridge Company използва технологията, за да позволи на машините да работят, управляват и въртят автономно, като също така използва инерциална навигация и технология за разпознаване на препятствия. В допълнение, валяците използваха изключителната радарна технология на XCMG за непрекъснато измерване на дебелината на асфалта, позволяваща измерване на дебелината на повърхността до дълбочина от 120 мм и с точност плюс/минус 1 мм.

<< Обратно към новините