SANY SY305C - първа стъпка в нов клас машини

19.10.2021

SANY SY305C - първа стъпка в нов клас машини

Китайският гранд SANY навлиза в нов клас при верижните багери.

[✕]С дебюта на 32-тонния модел SY305C компанията въвежда на пазара багер, който не просто отговаря на европейските норми и изисквания, но реално ги надминава. SANY SY305C е строителна машина, отличаваща се с впечатляваща работоспособност, ефективност, икономичност и лекота на управлението. Заедно с производителната и в същото време икономична работа, комфортната и безопасна кабина, новият SANYS305C предлага редица съвременни системи и функции, които създават в операторите ново усещане за работата с багер.

Фокус върху изчистения изглед и лесна работа с менюта
Една забележителна новост, която стана популярна още с лансирането на 27-тонния модел SY265C, също е част от оборудването на дебютиращия SY305C - 10-инчовият монитор с висока резолюция. С големия тъчскрийн дисплей се работи лесно и интуитивно - отлично решение за натоварените ежедневни смени. Много функции са преместени от панела с бутони и превключватели към системата за управление интегрирана в монитора. По този начин операторът има ясна и пълна представа за работните параметри и настройки на багера.
Две камери, показващи изображение от зоните зад противотежестта и от дясната страна, осигуряват цялостна видимост около машината за повече безопасност при работа. При недостатъчна външна осветеност операторът има на разположение осем работни LED-светлини, разположени на ключови места по багера.

Истински комфорт в кабината
Удобната седалка с пневматично окачване има важен принос за високото ниво на комфорта през целия работен ден. Тя ще удовлетвори и най-претенциозните оператори, като нейното подгряване е част от стандартната спецификация на SANY SY305C. Седалката може да се регулира във всички посоки, а конзолите на джойстиците и панела за управление са интегрирани към нея. Същественото предимство на това решение е, че те се движат заедно със седалката, което е много удобно по време на работа.

Желаното високо равнище на комфорт се осигурява също от автоматичната климатична инсталация (климатроник) и големия брой поставки и чекмеджета, в т.ч. хладилната кутия отстрани зад седалката. Там охладените напитки и храни са винаги под ръка и операторът може да се подкрепи с тях незабавно, особено в големите летни жеги. Оптималната изолация на кабината, осигуряваща тиха и чиста работна среда за оператора, създава допълнителна добавена стойност на багера и предлага всички необходими условия за по-малко умора по време на машиносмяната.

Разработен за гъвкава и ефективна работа
Спестяването на време и пари при работа с багера са главни приоритети за инженерите на SANY. В действителност моделът SY305C позволява много лесно и бързо да се преминава от един прикачен инвентар към друг, тъй като хидравличният разпределител за чук, например, превключва незабавно за работа с хидравлична ножица за бетон с натискане на само един бутон. Необходимото хидравлично налягане може да се настрои в зависимост от работния инструмент, избран от дисплея, и то може да бъде запаметено заедно с подходящият хидравличен дебит. Името на съответния прикачен инвентар е възможно да се въведе свободно, а неговите работни параметри могат да се регулират лесно чрез тъчскрийн дисплея. Системата позволява да се въведат над десет работни устройства.

Отлична работоспособност с нисък разход на гориво
Шестцилиндровият дизелов двигател Cummins на новия SY305C е съобразен със строгите екологични норми на ЕС по Етап V. Те се постигат благодарение на комбинация от селективна каталитична редукция (SCR) с AdBlue и филтър за частици (DPF). Липсата на рециркулация на изгорели газове (EGR) увеличава значително горивната ефективност, което реално означава по-голяма производителност при по-нисък разход на гориво.

Агрегатът предлага мощност от 284 к.с. при 2100 об./мин и въртящ момент от 1473 Нм при 1400 об./мин, осигурявайки върхова работоспособност и запазване на максимална горивна ефективност дори при пиково натоварване. Охлаждащият вентилатор със съединител и електронно управление се включва само при необходимост и така спомага за постигане на допълнителни икономии на гориво. Принос към високата производителност и ефективност има също хидравличната система от Kawasaki, която генерира съвсем точно необходимото налягане в зависимост от натоварването и вида на изпълняваната задача. Необичайно широкият обхват на стандартното оборудване включва допълнителни линии за хидравлични работни устройства, в т.ч. за хидравличен бързосменник. С тях се работи много лесно благодарение на удобните джойстици и вградените върху тях превключватели с напълно пропорционален ход.

Ежедневните рутинни инспекции на багера са облекчени, тъй като нивата на охладителната течност, моторното и хидравличното масло могат да се проверят от земята без необходимост от качване по машината. За оптимизиране на дейностите по поддръжката на машините SANY, компанията разполага с централен склад за резервни част в Германия близо до Кьолн с постоянна наличност от над 15 000 броя. Благодарение на специалните програми за обучение на екипите на всички европейски дилъри на SANY местните сервизни специалисти могат да се справят бързо и адекватно с всички въпроси по гаранционната и извънгаранционната поддръжка.

<< Обратно към новините