Създайте собствена визия за развитие с новото поколение колесни багери Hitachi

18.10.2021

Създайте собствена визия за развитие с новото поколение колесни багери Hitachi

Новите колесни багери Hitachi с работни маси от 14,5 т до 19,5 т разполагат с широк кръг системи и функции, разработени с цел да помогнат на собствениците и операторите да управляват изцяло рентабилността, комфорта в кабината, безопасността и сервизирането на машините.

[✕]


 

Моделите ZX150W-7, ZX155W-7 и ZX180W-7 с конвенционална противотежест, както и тези с малък радиус на завъртане на надстройките - ZX135W-7 и ZX175W-7, предлагат най-разнообразни възможности за приложение и са подсигурени с най-високо ниво на поддръжка по време на целия им жизнен цикъл.

Увеличете печалбата
Собствениците могат разчитат на по-големи печалби благодарение на понижения разход на дизел и същевременно повишената работна ефективност на багерите в най-различни приложения. Авангардната хидравлична система HIOS V увеличава скоростта на работа на стрелата, рамото и прикачния инвентар при 7% по-малка консумация на гориво в сравнение с моделите от предходното поколение.

Най-малкият модел в гамата - ZX135W-7 (работна маса 14,5 т) е конструиран на базата на по-големия ZX155W-7 (16,2 т) и се захранва от същия двигател. Надстройката му е съвсем компактна и позволява постигане на висока производителност в тесни пространства - радиусът й на въртене е 1740 мм откъм противотежестта и 1750 мм отпред. Моделът ZX175W-7 (17 т) е изцяло нова разработка и предлага изключителна сила на копаене и товароподемност, с което ще допринесе за повишаване на производителността на всеки обект.

Собствениците могат допълнително да повишат печалбите си, като извършват по-широк кръг от дейности на по-различни обекти благодарение на способността на новите колесни багери от серия Zaxis-7 да изпълняват най-разнообразни задачи. Различните видове работни инструменти могат удобно да се превозват чрез малко ремарке зад багера (опция), а тяхната смяна става лесно чрез подобрената електронна система за управление на прикачния инвентар.

Освен това новите модели позволяват на операторите да правят по-фини настройки на хидравликата от монитора в кабината в зависимост от техните предпочитания и условията за работа на обекта - например задаване на приоритет (повече мощност/скорост) на движението на определени работни органи или на завъртането на надстройката. Така се постига оптимална производителност и намаляване на разхода на гориво.

Почувствайте разликата
Новият дизайн на кабината я прави идеалното работно място за операторите. Тя е свръхпросторна и предлага най-висок комфорт и качество при ниски нива на шум и с по-малко вибрации в сравнение с предходното поколение. Седалката и конзолите с уредите за управление се движат нагоре и надолу в синхрон, което спомага за намаляване на умората на оператора в края на деня. За лекотата по време на работа свой принос имат също новият ергономичен дизайн на панела с бутони и превключватели, удобното разположение на уредите за управление, автоматичната трансмисия и системата за погасяване на сътресенията на стрелата при преминаване по неравен терен тип Ride Control (опция). Редицата добавени практични функции към джойстиците и към екрана в кабината, както и автоматично включване на спирачната уредба при задействане на работните органи, осигуряват по-спокоен и приятен работен ден.

Повишете безопасността
Кабината на новите колесни багери Zaxis-7 предлага превъзходна гледка към обекта, а това е много важно за безопасната работа и избягването на потенциални рискови ситуации. Видимостта е подсилена чрез изключителната система от камери, показващи гледка тип "птичи поглед" в обсег на 270° около багера. Операторите имат избор от шест различни варианта за визуализиране на екрана в кабината на пространството в непосредствена близост около машината. За отличната видимост напред свой принос има тясната кормилна колона, която е с по-голям ъгъл на регулиране и с по-малко кормило.

За да могат операторите да работят по-уверено и продуктивно дори в много трудни условия, новите колесни багери Hitachi разполагат с някои новости, като например работни LED-светлини, чистачка за предния прозорец, обхващаща по-голяма зона от него, а също и по-широки огледала. Предвидена е блокировка на работните органи и надстройката в определено положение с цел допълнително обезопасяване при придвижване по пътища, отворени за обществено ползване.

Намалете престоите
Гамата колесни багери Zaxis-7 е конструирана за дългосрочна експлоатация. Новите модели са преминали интензивни изпитания на специализирани полигони в Япония, за да се гарантира, че те работят надеждно с минимум престои за поддръжка. Издръжливостта и качеството личат във всеки детайл, като например еднокомпонентната рама на ходовата част с по-голямо наклоняване на предния мост, подобрената хидравлика на стабилизаторите, а също и калниците, предпазващи надстройката от замърсяване. Непланираните престои са сведени до минимум заради високата сервизопригодност на машините и възможностите за бързо почистване. Елиминирани са престоите, свързани със системата за третиране на изгорелите газове, отличаваща се висока надеждност.

Управлявайте машинопарка
Системите на Hitachi за дистанционен мониторинг на машините - Owner's Site и ConSite, дават възможност на собствениците да разполагат с пълния контрол над своя машинопарк и неговото натоварване, както и да имат бърз достъп до ключови данни за техническото и работното състояние на техниката. И двете системи изпращат данни чрез сателитна или GPRS-връзка от багера към платформата Global e-Service всеки ден. ConSite обобщава информацията в месечен имейл, а приложението ConSite Pocket алармира в реално време за всички възможни проблеми.

Качеството на двигателното и хидравличното масло се следи постоянно чрез уникална иновативна система на Hitachi. Тя разполага с два сензора за масло, като събраните данни от тях се изпращат ежедневно към Global e-Service. Сензорите отчитат дали има влошаване на качеството на маслото вследствие на замърсяване или понижаване на вискозитета. По този начин се намалява обемът на необходимата поддръжка и непланираните престои, а собствениците имат сигурност и спокойствие за състоянието на своите багери и могат да очакват в бъдеще по-висока цена за тях на пазара на употребявана техника.

<< Обратно към новините