Volvo Group пуска първото превозно средство от безфосилна стомана

14.10.2021

Volvo Group пуска първото превозно средство от безфосилна стомана

Volvo Group с гордост разкрива първото в света превозно средство, изработено от стомана, получена без изкопаеми горива и произведена от SSAB.

[✕]


 

По време на събитие за сътрудничество и за „зелена“ стомана беше обявено, че през 2022 г. ще последват още превозни средства от серията от концептуални превозни средства и компоненти, използващи стомана, получена без изкопаеми горива на SSAB.

Товарната машина за използване в добива и в кариерите беше представена на събитие за „зелена“ стомана в Гьотеборг, на което домакин бе Мартин Лундстедт, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Group.

По време на премиерата, която беше излъчена онлайн, присъстващите видяха първата в света машина, изработена от стомана без изкопаеми материали. Освен това бяха споделени идеи за още едно новаторско сътрудничество в областта на устойчивата стомана. Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон и шведският министър на предприятията и иновациите Ибрахим Байлан се присъединиха към събитието, заедно с Мартин Линдквист, изпълнителният директор на SSAB и други лектори.

„Тази съвместна инициатива със SSAB поставя еталон за бъдеще без изкопаеми горива. Точно както народите по света се събират на COP26, за да се справят с изменението на климата, така и организациите и индустриите трябва да работят в сътрудничество, за да разработят иновативни решения за бъдещето без емисии на парникови газове. Volvo Group се ангажира с пионерски партньорства като това със SSAB за разработване на атрактивни, безопасни и ефективни нови превозни средства и машини, които проправят пътя за по -устойчива транспортна и инфраструктурна система, която ще е приета за в бъдеще “, казва Мартин Лундстедт, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Group .

С ангажимент да бъде неутрален по отношение на климата и да постигне емисии на парникови газове с нулева стойност до 2040 г., Volvo Group е на път към разработване на устойчиви транспортни и инфраструктурни решения . Наред с електрификацията на своите превозни средства и машини, Volvo е решен да намали въглеродния отпечатък на цялата си верига на доставки и тази иновация е една стъпка напред по този път.

<< Обратно към новините