Кристиан Левин е главен изпълнителен директор и на TRATON GROUP

30.09.2021

Кристиан Левин е главен изпълнителен директор и на TRATON GROUP

От 1 октомври Кристиан Левин поема нова длъжност, която обединява досегашната му позиция на президент и главен изпълнителен директор на Scania, с позицията на президент и главен изпълнителен директор на TRATON GROUP.

[✕]


 

Главният изпълнителен директор на TRATON Матиас Грюндлер и финансовият директор Кристиан Шулц напускат компанията на 30 септември 2021 г. В същото време настоящият президент и главен изпълнителен директор на Scania Кристиан Левин е назначен да оглави TRATON SE като нов изпълнителен директор, считано от 1 октомври 2021 г. Анет Даниелски, понастоящем ръководител на корпоративните финанси в TRATON SE, ще бъде новият финансов директор.

„За мен е чест да поема ролята на изпълнителен директор на TRATON GROUP, като продължавам и като изпълнителен директор на Scania. В бъдеще фокусът ни ще бъде върху трансформирането на бизнеса в нови технологични области и географски райони, като същевременно искаме да постигнем по-нататъшно развитие чрез модуларизация и мащабност, каза Кристиан Левин.

Левин продължава: „Еволюцията на TRATON продължава и надгражда върху стратегията ни, създадена от настоящия мениджърски екип, която сега ще тръгне в различна посока. Стратегията включва по-силен акцент върху устойчивостта, чрез е-мобилност, дигитализация и свързаност; продължаващата интеграция с Navistar и растеж на пазара в Северна Америка, както и продължаване на инвестициите в Китай през следващите няколко години. Тази промяна ще се състои от няколко стъпки във времето и до края на годината ще бъде представен по -пълен план."

На тази следваща стъпка от пътуването на TRATON силата, компетентността и бизнес логиката на всяка от марките в групата - MAN, Navistar, Scania и Volkswagen Caminões e Ônibus - ще продължат да се използват.
„Успяхме да приложим стратегията Global Champion по-бързо от очакваното. Това означава, че TRATON вече е на стабилна основа в международен план. Задачата сега е да отведе TRATON в устойчиво бъдеще отвъд конвенционалните бизнес модели и начини на мислене.

С Кристиан Левин начело, TRATON GROUP може да се възползва още по-силно от водещата си марка Scania. Кристиан Левин е подходящият човек за тази задача, пожелавам на него и на целия екип на TRATON успехи", Каза Матиас Грюндлер, досегашен изпълнителен директор на TRATON GROUP.

<< Обратно към новините