Мислете мащабно – високопроизводителен товарач SANY SY500H

16.09.2021

Мислете мащабно – високопроизводителен товарач SANY SY500H

Немска компания избра SANY за оптимизиране на своята дейност.

[✕]Holzkontor Preussen GmbH е най-големият завод за рециклиране на дърва в Берлин. Базирано на малкия полуостров Софиенвердер в западен Берлин, това съоръжение за преработка на дървесина има едни от най-високите мощности в Германия, обработвайки 315 000 тона дървесина годишно. Сред много клиенти на завода е и EON. Фирмата снабдява електроцентралата с дървени стърготини. От средата на годината клиентът използва модифициран верижен багер SANY SY500H за по-бързо и ефективно натоварване.
 
Както преработвателният завод Holzkontor Preussen GmbH, така и топлоелектрическата централа на EON са разположени точно по плавателни водни пътища, което позволява транспортирането на големи обеми дървесина на бутани шлепове. Това означава, че задачата на новия багер е относително ясна. Трябваше бързо да се зареди възможно най-голям обем дървени стърготини на чакащите плавателни съдове и да се уплътни този товар с помощта на леката кофа.
 
Икономическото предимство на машините SANY
Използваните преди това колесни товарачи не са били оптимално пригодени за товарене на плавателни съдове. Поради това Holzkontor Preussen търси друга възможност за безопасно и ефективно зареждане на големи обеми материали. В крайна сметка решението беше намерено в широката гама багери на SANY. В сътрудничество със своя партньор BSS Heavy Machinery GmbH, SANY разработи концепция, базирана на 50-тонен багер SANY SY500H, който впечатляващо отговаря на всички технически изисквания и искания на потребителя. Управляващият директор на BSS Дирк Шьонбом казва следното: „Напълно се потопихме в ситуацията на мястото и работата. Това бързо ни даде представа как трябва да изглежда машината и какви промени са необходими в сравнение със стандартната машина. Фактът, че можем да предложим на клиента значително икономическо предимство пред другите концепции на пазара въпреки всички модификации, демонстрира силата на машините SANY и нашата гъвкавост като търговски агент.”
 
Специално разработена концепция, изпипана до най-малкия детайл
Първите промени, направени в машината, бяха за защита на работната среда. Например, обувките на веригата бяха повторно заварени и скосени, за да се предотврати повреда на пода халето. Освен това беше необходима защита в горната част на багера, с инсталирано хидравлично ограничение на височината, тъй като машината трябваше да работи в конструкция на хале с максимално определена височина от 6 метра. Имаше и редица опори, монтирани към водната страна, които ограничават пространството за движение на багера. Освен това е добавена 2,4-метрова повдигаща кабина, позволяваща на оператора на машината да работи безопасно, и винаги да осигурява оптимална видимост на работната зона, прикачното устройство и текущото състояние на натоварване. Преди всичко това означаваше, че товаренето върху товарещите съдове отвъд ръба на товарния пункт не трябва да се извършват на сляпо.
 
И накрая беше инсталирана централна система за смазване за по-добра защита на механичните компоненти, които са подложени на голямо натоварване. Това премахна необходимостта от ръчно смазване, като намали необходимото количество ежедневна поддръжка и удължи експлоатационния живот, благодарение на прецизното автоматично дозиране.
 
Висока производителност
Две от най-важните изисквания при товарене на плавателни съдове с насипни товари са големите обеми, които трябва да се преместят и голямата ширина на натоварваната повърхност. В допълнение, не само дървените стърготини трябва да се разпределят бързо и равномерно, но и цялата площ за товарене трябва да бъде уплътнена. За да се постигне това, SY500H е модифициран в багер с обърната отпред кофа и е монтирана лека кофа с капацитет 17,5 куб.м. Освен това стрелата и рамото бяха удължени до необходимия обхват от 12 метра. И накрая, за да се гарантира, че машината е стабилна на този обхват и с такъв товар, противотежестта също беше увеличена. Това доведе до увеличаване на общото тегло на машината до около 60 тона.
 
Решение, което впечатлява клиентите от самото начало
Дори по време на предаването и първоначалните тестове операторите бяха впечатлени от машината и багерът успя да отговори на всички очаквания. Екип от работилницата на BSS беше на място през цялото време, отговаряше на всички въпроси и помагаше на оперативния персонал да се запознае с машината. Не само тези членове на персонала, но и изпълнителният съвет и ръководният екип на Holzkontor Preussen бяха изумени от феноменалната мощ на багера, неговата стабилност и производителност.
 
SANY следва пътя на успех в Европа
Проектът, с базирания в Берлин завод за рециклиране, отново демонстрира силата на SANY Eвропа. Техниката на компанията най-много впечатлява клиентите с високото си качество, използването на отлични качествени маркови компоненти и изключителното съотношение цена-производителност. Нещо повече, SANY предлага практически ориентирана услуга за подпомагане на всички свои клиенти от първата консултативна среща нататък. И двата фактора бяха от решаващо значение за успешното изпълнение на проекта на Holzkontor Preussen. Освен това тези два фактора дават ключов тласък на SANY Европа да придобие все по-голяма репутация на европейския пазар за строителни машини.

<< Обратно към новините