Нови попълнения в звездния отбор на Hitachi

15.09.2021

Нови попълнения в звездния отбор на Hitachi

Hitachi CM продължава да развива авангардната си серия верижни багери ZX-7. През това лято дебютираха още пет модела, с което японската компания обнови изцяло машините си в средния клас.

[✕]

Научете всичко най-актуално за Hitachi от септемврийския брой на СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА – на хартия и онлайн.

Новите верижни багери, лансирани от Hitachi през юни и юли, са ZX ZX160-7 с работна маса 17,7 т, ZX180-7 (18,9 т), ZX210-7 (21,9 т), ZX225US-7 (24,8 т), и ZX225USR-7 (23,5 т). Те са разработени на база на предходното поколение машини ZX-6, което през последните години бе един от забележителните еталони в бранша. Вложените сега подобрения и иновации вдигат допълнително летвата не само в технологично отношение, но и като ясно осезаеми ползи и предимства за клиентите. Използваните най-съвременни технологии осигуряват изключителни ползи както за собствениците на строителните фирми, така и за операторите в такива важни направления като рентабилност, комфорт и лекота на управление, икономичност, безопасност, надеждност и ефективно управление на машинопарка.
 
Увеличете печалбата
Новите модели от серията ZX-7 предлагат не само най-високо качество, но и впечатляващи икономии на гориво. По-големите багери ZX210-7, ZX225US-7 и ZX225USR-7 регистрират до 11% по-малък разход на дизел в сравнение с предходните модели. Голям принос за това постижение има уникалната хидравлична система TRIAS III, осигуряваща висока производителност при всяко едно приложение на машината. Данните за ZX160-7 и ZX180-7 показват икономии на дизел до 7% благодарение на модерната хидравлична система HIOS IV и някои подобрения по задвижването на ходовата част. Разбира се, тук значение имат и вложените най-съвременни дизелови двигатели, съобразени с екологичните изисквания на Етап V на ЕС. От своя страна операторите имат на разположение нов ЕКО индикатор, който ясно се вижда на многофункционалния 8-инчов дисплей. Той ги ориентира дали работят икономично и така допълнително помага за намаляване на разходите за експлоатация.
 
Новите багери от серия ZX-7 осигуряват по-голяма рентабилност, тъй като могат да се използват за изпълнение на още по-широк кръг от разнообразни задачи и дейности. Различните варианти и спецификации позволяват на машините да работят на всякакви обекти, като тук влизат двуделна стрела или моноблок, удължена ходова част (LC) за повишена стабилност или тясна (NLC) за по-лесно транспортиране. Забележително малкият радиус на завъртане на надстройката, например на 25-тонния ZX225US-7 от само 1,68 м, го прави незаменим при работа в ограничени пространства. Освен това всички модели разполагат със съвременна система за бърза смяна на различните видове прикачен инвентар, с която се работи лесно от монитора в кабината.
 
Почувствайте разликата
Изключително просторните кабини предлагат на операторите първокласен комфорт и високо качество на интериора, както и едно от най-високите нива на шумоизолация в бранша, в т.ч. с 16% по-малко вибрации при ZX160-7, ZX180-7 и ZX210-7 в сравнение с предходното поколение. Кабините на ZX225US-7 и ZX225USR-7 са разполагат с 15 см по-широки врати, повече вътрешно пространство и допълнително разширено място за краката на оператора.
 
За лекотата на управление голям принос има ергономичният дизайн на конзолите, джойстиците и превключвателите, както и удобното разположение на всички уреди за управление. С основното меню на 8-инчовия LCD-дисплей се работи бързо и лесно благодарение на многофункционалния ротационен превключвател. Екранът предлага изображение с висока резолюция и има защита срещу отблясъци. Освеженият дизайн на панела за управление до десния джойстик осигурява удобното подреждане и желаната функционалност на бутоните и превключвателите, в т.ч. за климатика, аудиосистемата и връзката чрез Bluetooth.
 
Повишете безопасността
Новите багери от серия ZX-7 предлагат цялостна гледка от кабината към обекта за постигане на по-голяма безопасност при работа. Отличната видимост е допълнително подсигурена чрез специална системата от камери, показваща на дисплея изображение тип „птичи поглед“ с обхват 270°. При ZX225US-7 и ZX225USR-7 видимостта е допълнително подобрена в посока напред заради по-ниско разположената делителна рамка между горния и долния сегмент на прозореца, както и наляво - заради преместването по-назад на централната колона. Видимостта при слаба външна осветеност или лоши метеорологични условия е подобрена чрез нови работни LED светлини, а чистачката на предния прозорец вече обхваща по-голяма площ от стъклото.
 
Намалете престоите
Благодарение на цялостните изпитания за издръжливост на специализирани полигони в Япония машините са конструирани така, че да издържат на големи натоварвания при значително намаляване на престоите за сервизиране. По-широкият капак над двигателя и по-големите странични отваряеми капаци на ZX210-7, както и новото разположение на филтрите, по-широките стъпала и капак за двигателното отделение на ZX225US-7 и ZX225USR-7 са все красноречиви примери за по-лесния и удобен достъп за инспекции и сервизиране на новите машини.
 
Управлявайте машинопарка
Системите на Hitachi за дистанционен мониторинг осигуряват на собствениците пълния контрол над техните машини и тяхното натоварване с достъп до всички ключови данни за работното и техническото им състояние. Двете системи - Owner’s Site и ConSite, изпращат ежедневно оперативна информация чрез сателитна или GPRS връзка от багера към платформата Global e-Service. ConSite обобщава информацията в ежемесечен имейл, а приложението ConSite Pocket алармира в реално време за всички възможни проблеми.
 
Качеството на двигателното и хидравличното масло се следи постоянно чрез уникална иновативна система на Hitachi. Тя разполага с два сензора за масло, като събраните данни от тях се изпращат ежедневно към Global e-Service. Сензорите отчитат дали има влошаване на качеството на маслото вследствие на замърсяване или понижаване на вискозитета. По този начин се намалява обемът на необходимата поддръжка и непланираните престои, а собствениците имат сигурност и спокойствие за състоянието на своите багери и могат да очакват в бъдеще по-висока цена за тях на пазара на употребявана техника.

<< Обратно към новините