Volvo Group Venture Capital придоби Foretellix

01.09.2021

Volvo Group Venture Capital придоби Foretellix

Volvo Group Venture Capital AB обяви нова инвестиция във водеща компания в областта на асистент помощниците за водачи и автономните превозни средства.

[✕]


 

Foretellix Ltd е основана през 2018 г. от екип от експерти за проверка и валидиране, чиято мисия е да направят автоматизираните системи за шофиране безопасни и ефективни.

Едно от основните предизвикателства на автономните системи е да се реши кога даден продукт е достатъчно безопасен за комерсиализация. Foretellix трави тота със своята тестова платформа. Тя използва интелигентна автоматизация и инструменти за анализ на масивни данни, които координират и наблюдават милиони сценарии за шофиране, за да гарантират, че автономното превозно средство се държи правилно при всички възможни условия на шофиране, включително в критични случаи.

В допълнение към инвестицията, Volvo Autonomous Solutions сформира по-тясно партньорство с Foretellix по-рано тази година с цел съвместно създаване на решение за проверка на автономното шофиране, което да работи както по обществени пътища, така и в зони с ограничен достъп.

„Volvo Autonomous Solutions и Foretellix сключиха партньорство през март тази година. Ние ясно разбираме текущия напредък и ползите от работата с екипа на Foretellix и тяхната платформа за проверка. Въз основа на нашия опит Volvo реши да инвестира и във Foretellix “, казва Нилс Йегер, президент и ръководител на Volvo Autonomous Solutions.

Ролята на Volvo Group Venture Capital е да прави инвестиции, които стимулират трансформацията, като улесняват създаването на нови услуги и решения и подкрепят сътрудничеството между стартъпи и Volvo Group.

На фона на тенденциите, оформящи бъдещето на транспорта, и стратегическите приоритети на Volvo Group, ключовите области на инвестиции са логистични услуги, бързи решения и електрическа инфраструктура. Организацията има глобален обхват и се фокусира върху Европа и Северна Америка.

Сделката няма значително влияние върху приходите или финансовото състояние на Volvo Group.

<< Обратно към новините