XCMG са 3-ти в света

17.06.2021

XCMG са 3-ти в света

За първи път в историята китайската компания XCMG се изкачи на трета позиция в годишната класация на 50-те най-добри производители на строителна техника.

[✕]


 

По този повод регионалният търговски директор на компанията, отговарящ за продажбите в Източна Европа, даде специално интервю за читателите на списание СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА.
 
Моля, представете се, каква е вашата позиция в XCMG?
Казвам се Лиу Чанг, регионален търговски директор на XCMG, отговарящ за продажбите в Източна Европа. Работя за XCMG от близо 10 години, а за XCMG ESS от 3 години. XCMG ESS е съкращение от XCMG European Sales and Services GmbH, което са изцяло притежаваните дъщерни дружества на XCMG в Европа. XCMG Европа (XCMG ESS) е създадена през 2018 г. със седалище в Крефелд, Германия. От този център в Европа ние се стремим да предоставим разнообразни качествени строителни машини и услуги на нашите партньори и клиенти на Стария континент.
 
За първи път в историята XCMG се изкачи на трета позиция в годишната класация на 50-те най-добри производители на строителна техника в света на списание International Construction – това е най-високата позиция на китайски производител. Как ви кара да се чувствате този факт и какво означава този успех за компанията?
Може да се каже, че това е признанието на XCMG от световния пазар. През последните години XCMG е един от най-активните представители на китайска строителна техника на международния пазар. Компанията приема стремежа към най-високия връх за „гръбнак“ на развитието на индустрията, като непрекъснато разработва технологии от висок клас, утвърждавайки се и постепенно укрепвайки своите позиции на глобалната карта на производителите. XCMG „чертае“ новия облик на професионалните производители на строителни машини.
Лично аз се чувствам много горд от факта, че работя за XCMG. Този успех всъщност ме мотивира да работя още по-усилено, за да обслужвам на нужното ниво нашите партньори и клиенти в Европа и да ги накарам да се чувстват удовлетворени, че са избрали марката XCMG. За нашата компания този успех е само начало, а не край. Ние ще продължим да работим за увеличаване на продажбите на европейския пазар, да подобряваме продуктовите технологии и качеството на услугите си, да доставяме още „по-добър XCMG“ на нашите клиенти.
 
Кои са най-продаваните XCMG машини на международния пазар и в Европа?
XCMG е мултинационална корпорация с най-обширната гама от конкурентни и качествени продукти в индустрията. Нашият бизнес обхваща осем ключови области: строителни машини, тежки камиони, минни машини, почистващи машини, машинни компоненти, строителство, финансиране и ИКТ (информационни и комуникационни технологии) индустрия. Най-голям дял има, разбира се, индустрията с производство на строителни машини.
През последната година мобилните кранове на XCMG се нареждат на първо място в света по брой продажби. Основната строителна техника, произведена от XCMG, е на второ място в света. Техниката за пътно строителство и поддръжка и машините за бетон се нареждат сред първите три в световната индустрия, а минната техника се нарежда сред първите пет в света.
Най-популярните модели машини в Европа са багерите XE18E, XE27E, XE35E, XE55E, XE160W, XE300EN, мобилните кранове XCA60_E, XCA100_E и XCA130, челните товарачи XC938E, XC948E, XC958E, валякът XD120 и вишките XG1412HD, XG1412DC, XCA16ACE, XGA20ACE, XGS22E, XGS28E. Две от тези машини ще бъдат изложени от нашия дилър Инжконсулт ЕООД на БАТА Агро 2021.
Багерите XC948Е са разработени от XCMG специално за европейския пазар, интегрирайки идеята за усъвършенстван дизайн и по-малко вредни емисии. 16-тонният челен товарач е с мощност 129 kW и капацитет на стандартна кофа 2,4 куб. м. Цялостният дизайн на модела е насочен към удобство и комфорт на оператора и стабилност и здравина. Всички части на машината, които са изложени на висок риск от натоварване, са допълнително подсилени. Капакът на двигателя отзад и страничната флип кабина правят поддръжката му по-удобна и лесна. Като един от най-продаваните модели машини, челните товарачи XC948 са удобни за управление и работа, икономични, надеждни и издръжливи.
Комбинираният валяк XD120VT е оборудван отпред с вибрационен стоманен барабан, а отзад със статични гуми. Той е 3-тонна ефективна и висококачествена машина за операции по уплътняване на малки площи и проекти за нова или реконструкция и разширение на съществуваща инфраструктура.

Кои са най-новите модели машини, произведени от XCMG?
XE20E, XE80E, XE35E-EV са най-новите модели минибагери, които започваме да популяризираме скоро на европейския пазар. XCA40_E е най-новият ни модел кран за всякакви терени, а XC915E и XC968E са най-новите модели челни товарачи.
 
Официален представител на XCMG за България е фирма Инжконсулт ЕООД. Как работите с местния дилър на марката?
Работим с Инжконсулт ЕООД повече от 10 години. Благодарни сме им за това, което правят, за да популяризират марката XCMG на българския пазар. Който, макар и малък, като част от Европа е важен за нас.
 
Кои са най-големите пазари, на които работи XCMG?
XCMG се нарежда на първо място на пазара в Централна Азия (включително Русия). Първи сме на пазарите в Близкия изток и Африка. Компанията се класира на първо място на пазара на азиатско-тихоокеанския регион (без Китай). На китайския пазар, без съмнение, ние сме най-големият производител на строителна техника.
 
Какви са бъдещите планове на XCMG?
Компанията е съсредоточила усилия в разрастването си в Европа и в момента изгражда европейски център за сервиз и резервни части в Германия. Той ще бъде завършен в края на тази година и ще подсигури целия европейски пазар с налични на склад резервни части. Междувременно XCMG разширява и подобрява също и производствените си мощности в Европа, като например в Полша, Германия и др. Компанията планира да се превърне в лидер сред производителите на строителни машини и в Европа.

<< Обратно към новините