Volvo Group Venture Capital инвестира в Driivz Ltd

17.03.2021

Volvo Group Venture Capital инвестира в Driivz Ltd

Volvo Group Venture Capital AB инвестира в Driivz Ltd., водеща глобална компания за софтуер за зареждане на електромобили, която разработи платформа за управление на големи мрежи за зареждане на електрически превозни средства.

[✕]


 

Платформата Driivz функционира като операционна система за мрежи за зареждане на електрически превозни средства (EV) и се използва от операторите на пунктове за зареждане, автопаркове за EV и други ключови играчи в системата. Платформата е мащабируема и модулна, което я прави изключително гъвкава и позволява да бъде персонализирана така, че да отговаря на нуждите на клиентите. Компанията има голям и нарастващ брой клиенти в битовата, нефтената и газовата промишленост, и в автомобилната индустрия и сред операторите на мрежи за зареждане, които са водещи в бързото преминаване към електрически транспорт.

„Сред клиентите на Volvo Group има значителен и нарастващ интерес към електрически превозни средства и машини, което ускорява прехода към по-устойчив транспорт“, каза Ерик Йохансон, инвестиционен директор, Volvo Group Venture Capital. „Сътрудничеството с Driivz ще играе важна роля в усилията на Volvo Group да помогне на клиентите да електрифицират своите транспортни решения. Впечатлени сме от компанията и вярваме, че Volvo Group може да добави значителна стойност към развитието на бизнеса в бъдеще."

Продължава съвместният пилотен проект между Volvo Trucks, Volvo Group и Driivz с цел разработване и тестване на нови и иновативни услуги за зареждане, за да се отговори на специфичните нужди на клиентите и шофьорите на електрически камиони. „Амбицията на Volvo Group е да предложи модерни услуги за зареждане на камиони за безпроблемно зареждане. Работата с Driivz ни позволява да започнем да осъществяваме амбицията си“, каза Маркус Анемо, старши мениджър иновации в Volvo Group Connected Solutions.

„Горди сме, че работим с Volvo Group, която играе водеща роля в електрификацията на автопарковете,“ каза Дорон Френкел, главен изпълнителен директор на Driivz. „Инвестицията затвърждава вярата ни в нашия бизнес модел и ще бъде използвана за географско разширяване и иновации в продуктите ни.“

Ролята на Volvo Group Venture Capital е да прави инвестиции, които стимулират трансформацията, тя улеснява създаването на нови услуги и решения и подкрепя сътрудничеството между стартиращи фирми и Volvo Group.

На фона на тенденциите, формиращи бъдещето на транспорта, и стратегическите приоритети на Volvo Group, ключовите области на инвестиции за Volvo Group Venture Capital в момента са логистичните услуги, решенията за обекти и електрическата инфраструктура. Организацията има глобален обхват, но в момента се фокусира върху Европа и Северна Америка.

<< Обратно към новините