НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

DAF XF и CF наградени с Good Design Award

24.09.2020

DAF XF и CF наградени с Good Design Award

Моделните гами на DAF - CF и XF, спечелиха престижните международни награди Good Design Awards за своите „изключителен дизайн и иновации“.

[✕]

Отличието в категория Product Design Automotive and Transport се дава от жури с не по-малко от 55 членове на базираната в Австралия организация Good Design Award. DAF Trucks представи новите си серии CF и XF на австралийския пазар през март.

Годишните награди Good Design Award е една от най-старите и престижни международни награди за дизайн и иновации с история, датираща от 1958 година. След представянето на настоящото поколение камиони LF, CF и XF, DAF спечели награди по целия свят, включително International Truck of the Year, Fleet Truck of the Year, Green Truck of the Year и Construction Truck of the Year.

Положително въздействие върху бизнеса и околната среда

Журито на Good Design Awards отличи камионите от сериите CF и XF на DAF: „Те поставят нов бизнес стандарт за стил, функция, безопасност, устойчивост и производителност на един камион. Иновативното мислене създаде камион, който има положително въздействие върху крайния потребител, върху бизнеса и околната среда. Дизайнът му е интелигентна комбинация от аеродинамичен стил и нови характеристики като усъвършенстваното задвижване. Това е превозно средство, което е по-чисто за околната среда, но и предлага по-добри характеристики.

Изисканост и усъвършенстване

Интериорният дизайн е подобен на този в автомобил, заяви журито в заключението си: „Това допринася за изтънчеността и усъвършенстването на камиона. Той представя смислено ергономично оформление, с възможности за персонализиране, използвани са здрави и трайни материали и е с отлични показатели на NVH (шум, вибрации и издържливост). Тези функции гарантират, че крайният потребител се радва на удобствата му."

<< Обратно към новините