НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

DAF представя CF Electric с удължен пробег

09.09.2020

DAF представя CF Electric с удължен пробег

DAF Trucks прави следващата стъпка в развитието на електрическoто задвижване като удвоява обхвата на DAF CF Electric с помощта на VDL e-power технологията до над 200 километра.

[✕]

В допълнение, въвеждането на новото поколение батерии означава намаляване на теглото със 700 кг, което позволява и по-голям полезен товар.

DAF е в челните редици в разработването и продажбата на напълно електрически камиони. Оперативнит тестове на терен на първите модели на CF Electric започнаха през 2018 г. с холандски и германски клиенти, след което второто поколение, оборудвано с нов софтуер и ново табло за управление, бе пуснато в продажба миналата година.

Влекач и камион-платформа

DAF CF Electric е идеален за нулеви емисии и безшумна употреба в градските райони, отговаря на общите изисквания за доставки, за снабдяване на супермаркети и за събиране на отпадъци. В момента DAF предлага CF Electric като влекач 4x2 (допустима максимална маса 37 тона) и като камион-платформа 6x2 с управляем заден мост за максимална маневреност (допустима максимална маса 28 тона).

Доказана и надеждна технология

Най-новото поколение превозни средства CF Electric се базира на доказаната надеждност и лекота на употреба на предишните поколения. Ново допълнение към сегашното поколение е литиево-йонната батерия с капацитет 350 кВч (315 кВч ефективен капацитет). Освен че е по-мощна, батерията е и много по-лека - не по-малко от 700 кг. Това редукция води до по-голям капацитет на полезния товар.

Батерията е кондиционирана, което означава, че температурата й винаги остава между 25 и 40 градуса по Целзий, независимо от времето навън. Това поддържа издръжливостта и постоянното ниво на работа на батерията.

500 „електрически“ километра на ден

Благодарение на увеличения капацитет на батерията, която запазва същите размери, CF Electric вече има пробег от над 200 километра, двойно увеличение в сравнение с предишните поколения. Пълното зареждане на батерията обикновено се извършва в базата на камиона и отнема около 75 минути, като се използва зарядна станция с мощност 250 киловата.

Чрез презареждане на батерията по време на товарене или по време на почивката на водача е възможно да се изминат до 500 напълно „електрически“ километра на ден с DAF CF Electric. Това е огромно предимство по отношение производителността и ефективността на камиона.

<< Обратно към новините