Пуснаха движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път

08.09.2020

Пуснаха движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път

Възстановено е движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път в реконструиращия се 6 км участък между ж.к. “Младост” и автомагистрала “Тракия”.

[✕]

Преминаването се осъществява двупосочно в платното, в което не се извършват строителни дейности, и се регулира със светофарна уредба при Горубляне, Герман и Лозен. Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да спазват стриктно поставената сигнализация.

Реконструкцията на 6-километровото трасе стартира през октомври 2019 г. Отсечката между ж.к. “Младост” и кв. “Горубляне” беше затворена на 14 юни 2020 г. за разрушаване на стария надлез при 40-ти км и изграждането на нов.

Срокът за завършване на реконструкцията и разширяването на 6-километровия участък е пролетта на 2021 г. Пътят ще бъде с две платна с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

С новото трасе на Софийския околовръстен път ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.

<< Обратно към новините