Провериха строителството на Южната дъга между Горубляне и Младост

26.08.2020

Провериха строителството на Южната дъга между Горубляне и Младост

На проверката присъстваха кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, проф. Олег Асенов – член на УС на АПИ и изп. директор на ГБС Инфраструктурно строителство Тодор Гочев.

[✕]

Строителят е уверил кмета Фандъкова, че дейностите на обекта се изпълняват в срок. По време на проверката кметът Фандъкова е посочила, че от началото на септември трафикът се засилва, и е настояла строителите да работят интензивно, за да се ускори пускането на движението. По график движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път в участъка между Горубляне и Младост трябва да бъде възстановено най-късно до 10 септември.

Участъкът бе затворен на 14 юни тази година, като на мястото на стария надлез при 40-ти км се изгражда нов. Построено е ново съоръжение над р. Кална. В момента се изграждат пътните възли Горубляне и Младост. Завършени са всички изкопни и насипни работи в участъка. Положена е пътна основа и бордюрите на директното трасе. Изградени са 80% от мрежите от инженерната инфраструктура. В момента се полагат долните пластове на асфалтовата настилка на южния локал в посока АМ Тракия.

Реконструкцията на трасето стартира през октомври миналата година. Двулентовият път се разширява в две платна с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

<< Обратно към новините