НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Уникален DAF XF Super Space Cab Celebration Edition за ХОНЕТРА ЕООД

25.07.2020

Един от юбилейните 100 влекача на холандския производител е в България

Уникален DAF XF Super Space Cab Celebration Edition за ХОНЕТРА ЕООД

Турботракс България ООД, официален дилър на DAF за България, достави на транспортната компания ХОНЕТРА ЕООД уникален юбилеен влекач DAF XF Super Space Cab Celebration Edition.

[✕]

 

От лимитираната серия, създадена по повод на 250-хилядната Super Space Cab, холандският производител е произвел само 100 броя през 2020 г.

Отговорът на въпроса как да се създаде максимален комфорт за водача довежда до създаването на DAF 3300 Space Cab през далечната 1988 г. През 1994 г., DAF Trucks NV представи на пазара своята най-голяма кабина Super Space Cab, с която постави началото на нов стандарт на живот и лукс за нейните шофьори.

Почти 26 години по-късно Super Space Cab все още е водеща икона в света на транспорта и оправдава всички очаквания за мотивация на шофьорите. Флагманът на DAF Trucks NV е незаменим на пътя и паркингите.Идеален за работа и почивка. Super Space Cab издържа на много кризи в транспортния сектор и затова DAF Trucks NV реши по случай 250 000 произведени бройки Super Space кабини да направи юбилейна серия. Юбилейното издание е с най-висок клас на оборудване и уникално брандиране от завода. Ето някои от основните екстри:

 • Пълен аеродинамичен комплект спойлери.
 • Пълен комплект LED светлини – интериорни, дневни, основни и задни.
 • Комбинирани фарове за мъгла и завиване, интегрирани в бронята със защитни стъкла от нечупливо покритие Лексан.
 • DAF Connect – фабрична телематика.
 • Predictive Cruse Control и всички системи за безопасно и икономично управление.
 • Най – висок клас на тапициране и декорация в интериора на кабината. Кожена тапицерия на вратите, Exclusive. Кожен волан с тапицерия Exclusive. Цвят на вътрешната тапицерия на кабината Exclusive. Декорация на интериора на кабината Argenta – с алуминиев изглед.
 • Най – висок клас на Супер луксозни кожени седалки за шофьорите в кабината Xtra Leather Air. Те са с пневматично окачване, подгряване и активна вентилация, с тапицерия Exclusive от мека кожа с двойни шевове като акценти.
 • Основно легло с Xtra Comfort матрак, дебелина 150мм. С монтирани под него два полезни обема, тип чекмедже: 43л хладилник и 65л шкаф.
 • Система за следене на налягането в гумите.
 • Системата за наблюдение на енергията на акумулатора измерва напреженията, тока и температурата и извежда информация за състоянието на заряда. Когато заряда на акумулатора е критичен се показва предупреждение, за да се избегне аварийна ситуация на пътя.
 • Нощно заключване от DAF.
 • Дизелов двигател тип PACCAR MX-13.390: 12.9 литра, 6-цилиндров редови, 4 клапана на цилиндър. Максимална мощност 390 kW (530 к.с.) при 1675 оборота в минута, въртящ момент 2500 Нм при 1000-1400 оборота в минута. Максимален въртящ момент ( само на 12-та предавка) от 2600 Нм при 1000-1400 оборота в минута.
 • ZF Интардер - хидродинамична забавяща спирачка, интегрирана в скоростната кутия. Максимална спирачна мощност 500 kW.
 • Алуминиеви горивни резервоари с интегрирано стъпало, 845 + 590л, височина 620 mm.
 • Удължен сервизен интервал до 200 000км.

Кабината на DAF XF Super Space Cab е идеално място за работа, живот, почивка и ползотворен сън на всеки водач, което отдавна е признато от шофьорите по света. Тя е ергономична, красиво декорирана и изключително просторна. Вътрешният обем е не по-малко от 12,6 м3, което я прави най-обемната на пазара на влекачите.

XF Super Space Cab предлага впечатляваща вътрешна височина от 2,25м и най-малко от 925 л място за съхранение на багаж. Снабдена е с две удобни легла, като долното е с ширина 81см и дължина 2,1м и стандартно се предлага с дълбок матрак. За това не е случайно, че половината от всички DAF XF по пътищата са оборудвани със Super Space Cab.Хонетра ЕООД стартира дейност през 2016 г. Към момента компанията предлага успешно транспорт и спедиция на товари в страната и чужбина. Съобразявайки се с изискванията на пазара компанията инвестира в закупуването на все по-висок клас превозни средства и модернизиране на парка от тежкотоварни автомобили, от което пряко зависи дейността й. Основната цел е постигане на качествено, бързо и гъвкаво изпълнение на транспортните задачи с фокус върху максималната удовлетвореност на клиентите.

От началото на своето развитие Хонетра избира да работи с марката DAF поради надеждността на тези автомобили, ниските експлоатационни разходи и не на последно място - комфорта, който кабината на DAF предлага на водача.

<< Обратно към новините