НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Нова AEBS-3 система за DAF от сериите LF, CF и XF

25.06.2020

Нова AEBS-3 система за DAF от сериите LF, CF и XF

DAF Trucks въвежда подобрена AEBS система за пълната си гама от модели LF, CF и XF, с която ще увеличи още повече безопасността на камионите си и сигурността на пътя.

[✕]

Третото поколение на усъвършенстваната система може да осигури напълно автономно спиране в аварийна ситуация и да подпомогне водача да избегне сблъсък с неподвижни или с движещи се превозни средства със скорост до 80 км/ч. Модерната система за безопасност се предлага в комбинация с адаптивен круиз контрол (ACC) и сигнализация за челен сблъсък(FCW).

За последното си поколение AEBS система DAF Trucks са използвали двоен радар с висока прецизност с 16 антени (досега бяха 7) за работа на далечни и близки разстояния. Той има най-добрия в класа си сензор за далечен обхват, който открива обекти на дистанция до 250 метра (по-рано 200). Това дава възможност за по-ранно разпознаване на потенциално критичните ситуации. Увеличеният до 120˚ (по-рано 50˚) ъгъл на видимост на близки дистанции позволява по-ранно прогнозиране на потенциална опасност дори при тежки метеорологичните условия и в ситуации на лоша видимост, например мъгла или насрещни слънчеви лъчи.

AEBS работи заедно със системите за контрол на спирачките и за стабилността на автомобила. Чрез звукови и визуални сигнали и твърд хаптичен спирачен звук, системата подтиква водача да реагира на предстоящ потенциален сблъсък. Ако шофьорът не предприеме необходимите мерки, системата автоматично започва аварийното спиране, за да се избегне или смекчи въздействието на възможния сблъсък .

AEBS-3 може да осигури напълно автономно аварийно спиране, за да помогне водача да избегне сблъсък, както с неподвижни, така и с движещи се скорост до 80 км/ч превозни средства. В резултат на това новата DAF AEBS-3 система автоматично намалява до максимум скоростта на удара с движещ се или неподвижен обект пред превозното средство, ако водачът е невнимателен в опасни ситуации.

AEBS-3 е стандартен за всички камиони на DAF от сериите LF, CF и XF. Въвеждането на модерната технология AEBS-3 илюстрира за пореден път стремежа на DAF Trucks да предлага на клиентите си абсолютен перфекционизъм, включително и при системите за безопасност.

Подобрената система AEBS влиза в производство в 25 седмица. Основната спецификация е за TOPEC Dataset 2020-41, променена от настоящата AEBS [selco 8891] на AEBS-3 [selco 8023] за цялата гама. Основните спецификации с функция „круиз контрол“ остават досегашните, а AEBS-3 се предлага се като опция. Ценовият лист за AEBS-3 не е променен в сравнение с предишната версия.

<< Обратно към новините