Компактна ефективност от Hitachi

08.06.2020

Компактна ефективност от Hitachi

Предстои изпълнението на поредица големи проекти от типа воден цикъл. Тяхното рентабилно и качествено изпълнение обаче изисква използване на ефективна техника: производителна, икономична, надеждна и компактна – като например 8,5-тонния верижен багер Hitachi ZX85US-6, доставен неотдавна от Зет и Ем Прайвит Ко.

[✕]

Изпълнението на проекти от типа воден цикъл като цяло се извършват в населени места, където пространството е ограничено и твърде често се налага затваряне на улици и промени в уличното движение. Всички очакват строителните работи да приключат бързо и качествено, а животът да се върне в обичайния си ритъм. В такава обстановка класическият колесен багер-товарач не е най-правилният избор заради редица негови недостатъци. За изпълнение на такъв тип ВиК проекти има много по-подходящи машини, каквито са компактните багери с гумени вериги и работна маса от 4 до 10 т – понякога се наричат клас Midi или междинен. В този сегмент Hitachi CM, като един от световните лидери на пазара на верижни багери, предлага пет модела: ZX48U-6 (работна маса 4,9 т), ZX55U-6 (5,3 т), ZX65USB-6 (6,3 т), ZX85US-6 (8,5 т) и ZX85USB-6 (8,6 т).
 
Факт е, че верижните багери от междинния клас не са от най-типичните, които се срещат по българските строителни обекти. На някой тези машини може да му изглеждат ни риба, ни рак. Със сигурност се забелязва комбинацията на концепции и компоненти, характерни за средния клас и за минибагерите. Само че конструкторите на Hitachi CM не са съчетали произволно всичко това. Напротив, това са превъзходни машини, които балансират отлично заемките от двата съседни класа багери. По работни и технически параметри ще се окаже по-скоро, че комбинираният багер-товарач е ни риба, ни рак, макар че е една от най-популярните машини за работа в сектор ВиК.
 
Прочетете цялата статия в новия брой на списание СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА.

 

<< Обратно към новините