НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Завършва изграждането на пътната връзка София - Перник на п. в. Марина бара

18.05.2020

Завършва изграждането на пътната връзка София - Перник на п. в. Марина бара

Завършва изграждането на връзката София - Перник на пътен възел Марина бара, част от път I-6 София - Радомир.

[✕]

По договор отсечката трябва да е готова до 26 май, но строителят работи изключително мобилизирано, за да може движението по новата връзка да бъде пуснато по-рано от предвиденото за почивните дни около 24 май.

С изградената сега пътна връзка се осигурява влизане на пътуващите от София към Перник през пътния възел Марина бара, който през 1993-1994 г. е построен единствено с възможност за излизане от Перник в посока столицата. С построяването се осигурява бърза и безопасна връзка до западните квартали на областния град, а перничани вече ще имат общо три възможности за вход-изход към София.

Проектът е изпълнен от АПИ със средства от републиканския бюджет въз основа на споразумение между агенцията и община Перник, подписано на 6 август 2019 г. Стойността на строително-монтажните работи е 947 482,82 лв. с ДДС. Изпълнител е „Калистратов груп“ ООД. Строителният надзор е на „Консулт Инженеринг“ ЕООД. Техният договор е за 22 560 лв. с ДДС.

Пътна връзка е с дължина 211,4 м. За повишаване безопасността на движение отсечката е с предпазни огради с пана срещу заслепяване на шофьорите, стоманени парапети, маркировка със светлоотразителни перли за по-добра видимост през нощта и знаци.

 

<< Обратно към новините