НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Започва ремонт на платното за Варна на АМ Хемус

04.05.2020

Започва ремонт на платното за Варна на АМ Хемус

От понеделник (4 май) се ограничава движението в платното за Варна на стоманения виадукт при 35-ти км на АМ Хемус. Трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София, като ще има една лента за Варна и две за столицата.

[✕]

Спирането на движението е за ремонт на съоръжението, което не е обновявано от изграждането му през 80-те години на миналия век. Дружеството Автомагистрали ЕАД ще работи мобилизирано, за да може строителните дейности да приключат до средата на септември, съобщиха от АПИ.

Строителните работи  включват нови хидроизолация, отводняване, асфалтова настилка, ограничителни системи и маркировка. Предвидена е подмяна на дилатационни фуги, лагери, усилване на връзките на стоманената конструкция, антикорозионна защита на съоръжението и др.

На АМ Хемус продължават ремонтите на виадукта при 19-ти км, край с. Потоп, и на тръбата за София на тунел Витиня. Агенция Пътна инфраструктура апелира шофьорите да карат разумно, със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно въведената временна организация на движението. Ремонтите са наложителни и трябва да бъдат направени, за да се пътува много по-безопасно и удобно по обновени пътни участъци.

 

<< Обратно към новините