НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

КСБ: Строителството на неотложни обекти трябва да продължи

16.03.2020

КСБ: Строителството на неотложни обекти трябва да продължи

Строителството на неотложни обекти трябва да продължи, транспортният бранш е един от най-важните. Това заяви председателят на УС на Камарата на строителите в България (КСБ) инж. Илиян Терзиев в сутрешния блок на Нова Телевизия.

[✕]

Ако искате да четете списание СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА в електронен вариант, абонирайте се тук.

„Правителството реагира бързо и удовлетвори някои от исканията, които ние като бизнес поставихме. Едно от основните неща беше, че всички хора, които са застрашени от съкращения, ще им бъдат възстановявани суми. Надявам се преговорите да продължат в тази посока“, заяви инж. Терзиев.

„Най-важното е да запазим бизнеса от негативите, които ще се получат от тези рестриктивни мерки, които правителството приема. Трябва да се разсрочи плащането на данъци. Трябва задължително да могат да работят фирмите, които гарантират правилната функция на държавата. Тук говоря за транспортните фирми. Строителството на неотложни обекти трябва да продължи“, сподели още той.

„Всеки един бранш е много важен. Според мен, един от най-важните в момента е транспортният. Трябва да помогнем на фирмите да приберем хората, които са в чужбина. Трябва да осигурим хора, които да гарантират безопасността на движението по пътищата“, каза председателят на УС на КСБ.

„Строителните фирми може би ще претърпят едни от най-големите загуби поради простата причина, че от вкъщи няма как да се извършва строителна дейност“, подчерта той.

<< Обратно към новините