Затварят част от Софийския околовръстен път до 24 август

06.03.2020

Затварят част от Софийския околовръстен път до 24 август

До 24 август движението в участъка между 34-ти и 36-ти километър от Софийския околовръстен път, в района на Герман, ще се осъществява двупосочно в платното в посока АМ Тракия - ж. к. Младост.

[✕]

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Скоростта в участъка е ограничена до 50 км/ч.

Поради разширението на участъка е затворено платното от ж. к. Младост към АМ Тракия, съобщават от АПИ. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация, тъй като преминават през отсечка с извършващи се строително-монтажни работи.

Извършващите се дейности са свързани със строителството на над 6 км от Софийския околовръстен път II-18 в отсечката от пътен възел Цариградско шосе до пътен възел Младост, който стартираха през октомври м. г.

Проектът предвижда съществуващият двулентов път до бъде реконструиран в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите Струма и Тракия, ще се улесни транзитния трафик от АМ Европа и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и средствата са от републиканския бюджет.

Началото на участъка е при 35-ти км, което е малко след края на пътния възел при пресичането на бул. „Цариградско шосе“ и Софийския околовръстен път. Краят е при 41-и км, където отсечката ще се свързва с реконструирания през 2012 г. участък от Софийския околовръстен път.

Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в района ще се осъществява чрез 4 пътни възела - п. в. Стар Лозенски път, п. в. Патриарх Герман, п. в. Самоковско шосе, п. в. Младост. Ще бъдат изградени 3 пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална. Предвидена е реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни съоръжения, телекомуникации и др.

Изпълнител на строително-монтажните работи е ГБС - ИНФРАСТРУКТУРНО СТРОИТЕЛСТВО АД. Стойност на договора за проектиране и СМР: 142 741 559,46 лв. с ДДС. Строителният надзор е възложен на ОБЕДИНЕНИЕ СОП –ЮГ 2018, в което участват: КОНСУЛТАНТСКА ИНЖЕНЕРНА ГРУПА ООД, АЙСИ КОНСУЛЕНТЕН ЦИВИЛТЕХНИКЕР ООД, „ИПСИЛОН КОНСУЛТ ЕООД, ПИ ЕС КОНСУЛТ ЕООД и ТРЕНКАДИС ЕООД. Техният договор е за 1 856 808,00 лв. с ДДС.

<< Обратно към новините