НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Locator на Bosch помага на машините да виждат

09.03.2020

IFOY AWARDS 2020

Locator на Bosch помага на машините да виждат

Софтуерът за локализация Bosch Rexroth е единият състезател в категорията Интралогистичен софтуер на IFOY AWARDS 2020.

[✕]

Ако искате да четете списание ЛОГИСТИКА в електронен вариант, абонирайте се ТУК


Платформата е основата за автономно водене на машини в интралогистични и производствени среди. Използвайки лазерен сензор (вкл. защитни лазерни скенери), софтуерът автоматично картографира околната среда и определя точно позицията на машината, както и нейната посока на движение.

Платформата дава възможност на производителите на автономни машини (AGV) и системните интегратори да изграждат автономни превозни средства. Използвайки софтуера за локализация на Bosch Rexroth, системата работи надеждно в динамична производствена среда или при гъвкави складови процеси.

Софтуерното решение осигурява висока гъвкавост по отношение на системния дизайн на производителите на тези машини. Простите и универсални интерфейси намаляват усилията за внедряване в архитектурата на системата.

Системата позволява картографиране в реално време, като поддържа голямо разнообразие от лазерни скенери (вкл. лазери за безопасност), като точността й е до 1 см. Скоростта на актуализация е бърза - 20-50 Hz.

Продуктът представлява интерес както за автоматизацията на стандартните индустриални машини, така и за производителите на специални решения, тъй като им спестява усилия да създадат свой такъв продукт. Те могат да използват това сравнително ново решение, като разходите за монтаж са безплатни.

Повече за заключението на екипа за оценка на иновациите относно предимствата на софтуера Bosch Rexroth четете в новия бр. 2 / 2020 г. на списание ЛОГИСТИКА.

<< Обратно към новините