НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

DAF City Turn Assist за безопасност в града

18.12.2019

DAF City Turn Assist за безопасност в града

За да повиши безопасността на уязвимите участници в движението по време на операции за доставки в градовете, DAF Trucks прeдставя системата DAF City Turn Assist.

[✕]


Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Системата е интегрирана с влекачите 4x2 FT и 6x2 FTP като допълнителна опция. Мониторингът за "слепи зони" вече е наличен за поръчки. DAF City Turn Assist се предлага като част от следпродажбеното обслужване.

City Turn Assist на DAF е функция за безопасност, която предупреждава шофьорите с визуални и звукови сигнали, когато други участници в движението - пешеходци и велосипедисти, автомобили и мотоциклети, са в невидимата за шофьора зона. Системата за мониторинг не само предупреждава при маневри с по-ниска скорост при операции в града, но и засича участници в движението, които сменят лентата или се включват в трафика с по-висока скорост.

DAF City Turn Assist използва радарна технология за оптимално точно фиксиране на обекти дори при условия на лоша видимост. Радар с близък обхват е монтиран до задния калник от страната на втория шофьор. Той е направен така, че да работи дори при най-трудните условия.

Предупредителните сигнали се излъчват от LED дисплей, разположен на A-стълба от страната на водача, близо до страничното огледало. Когато сигналът за завой надясно е активиран, могат да се подават и звукови сигнали. DAF ще осигури инсталирането на цялостната система, включваща радарно устройство, дисплей и проводници.

DAF City Turn Assist се предлага като опция за Eвро 6 4x2 FT и 6x2 FTP влекачи с двигатели MX-11 и MX-13, както и за CF Electric. За моделите CF и XF, DAF предлага като опция системи за видеонаблюдение и сензори. Те са предназначени да помогнат за предпазването на уязвимите участници в движението, и така отговарят на пазарните и законодателните изисквания във Великобритания и Ирландия.

<< Обратно към новините