НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

DAF откри обновения си музей в Айндховен

14.11.2019

DAF откри обновения си музей в Айндховен

При огромен интерес от страна на публиката, в присъствието на почти всички от 160-те музейни работници, обновеният музей DAF в Айндховен беше официално открит от професор Питер ван Воленховен. Ван Воленховен е член на холандското кралско семейство, което винаги е имало по-специални отношения с DAF.

[✕]

С внушителните почти 60 000 посетители годишно, DAF Museum е един от най-популярните музеи в района на Айндховен и най-популярният в града, сочат проучвания на TripAdvisor. Музеят обаче не се осланя на стари лаври, а се превръща в още по-вълнуваща атракция. След осемнадесет месеца основен ремонт и модернизация новата цел е да се увеличат посетителите до 80 000 годишно.

Когато влизате в "новия" музей, първото нещо, което забелязвате, е напълно реновираната входна част, обновеният ресторант, новият магазин за подаръци, и свежият, модерен външен вид, който всички тези помещения са получили. Най-голямата промяна обаче се вижда, едва след като влезете в изложбената част. Там е добавено напълно ново крило, разположено на площ от 1100 м2.

"Това фантастично разширение ни осигури място за по-добро представяне на най-важните моменти от богатата история на DAF. Сега имаме възможност да проследим историята на DAF до днес, което ни позволява да подчертаем значението на съвременния транспорт, и да покажем най-новите разработки в индустрията, например технологиите за двигатели", казва Марк Ван Доорн, президент на Фондацията за приятели на музея на DAF и внук на основателя на DAF Хуб Ван Доорн.

Aanhangwagen Fabriek на Ван Доорн, впоследствие Automobiel Fabriek, винаги е била известна със своите иновативни решения. Те водят до впечатляващи серии от ремаркета, автомобили и камиони, които могат да се видят в DAF Museum.

На официално откриване проф. Питер ван Воленховен пристигна в музея на DAF с уникален DAF Pony. От тази серия камиони са произведени само 15 броя и един от тях е собственост на холандското кралско семейство."Сигурен съм, че дядо ми Хуб и брат му Вим Ван Доорн щяха да са невероятно горди, ако можеха да видят какво сме постигнали с новия музей на DAF. Ние сме особено благодарни на нашите над 160 доброволци, които в по-голямата си част са ентусиазирани бивши служители на DAF. Без тях не бихме могли да извършим ремонта и да наредим всичко на мястото му, за да посрещаме гости всеки ден", добави Марк Ван Доорн.

Между петък и неделя, 22-24 ноември, посетителите ще получат достъп до музея на преференциални цени - 6 евро за възрастни и 3 евро за деца и младежи на възраст до 15 години. Повече информация можете да намерите на www.dafmuseum.nl или на страницата на музея във Facebook.

<< Обратно към новините