НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Завърши ремонтът при 17-ти и 18-ти км на АМ Тракия

11.11.2019

Завърши ремонтът при 17-ти и 18-ти км на АМ Тракия

Завърши ремонтът на виадуктите при 17-ти и 18-ти км на автомагистрала Тракия в платното за Бургас.

[✕]

С приключването на ремонтно-възстановителните работи се осигурява нормалното движение в отсечката от 14-ти до 20-ти км на магистралата, в двете посоки. Пътноподдържащото дружество Автомагистрали ЕАД работи изключително мобилизирано, за да може предвидените дейности да завършат колкото се може по-бързо преди началото на зимния сезон.

На виадуктите при 17-ти км, с дължина 322 м, и при 18-ти км, с дължина 242 м, е рехабилитирана връхната конструкция – пътна плоча и греди. Съоръженията са с нова хидроизолация, асфалтобетонова настилка и тротоарни блокове. Подменени са парапетите и мантинелите. Положена е нова хоризонтална маркировка. В началото на месец юли приключи ремонтът и на виадуктите при 13-ти и 15-ти км на АМ Тракия в посока Бургас.

С рехабилитацията на съоръженията значително е подобрена пътната безопасност в този участък от АМ Тракия. Осигурена е по-висока скорост и комфорт за преминаващите моторни превозни средства.

<< Обратно към новините