НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Турботракс България отпразнува четвърт век

27.10.2019

Турботракс България отпразнува четвърт век
Снимка Николай Крумов

Турботракс България - официалният представител на DAF Trucks N.V. у нас, отбеляза 25 години от създаването си. За това време компанията се превърна в един от най-успешните дилъри на товарни автомобили в България, като през последните години дeлът на холандската марка на българския пазар достига 25 на сто.

[✕]

Стилно парти по повод юбилея в София Лайв Клуб събра над 150 гости - служители, партньори, клиенти, приятели на фирмата, бивши кадри на Турботракс България. Вечерта бе открита от Пийт Ваутерс, изпълнителен директор на белгийската Turbos Hoet Group, част от която е Турботракс България ООД и Георги Загоров, управител на българската компания.

Двамата представиха накратко дейността на групата и българското подразделение. Вечерта продължи с видеообръщение от Лъчезар Лачев, основател на ЮБН Ауто, компанията предшественик на Турботракс България ООД. Последваха приветствие и подаръци от Ян ван Кулен, директор търговски операции в DAF Trucks N.V., както и приветствие на уважилия юбилея Посланик на Кралство Белгия у нас НП Франсоа Бонтан, който подчерта, че юбилеят на Турботракс България съвпада със 140-ата годишнина от установяване на дипломатическите отношения между двете държави. Юбилярите поздрави заместник министърът на транспорта Ангел Попов. След това изпълненията на Дани Милев Бенд повдигнаха настроението в стилната обстановка.

„Една компания съществува само заради две основни групи – клиентите и служителите си“, обяви пред микрофона Георги Загоров, с което даде старт на поредица от награди. Плакети и подаръци получиха най-дългогодишният служител на Турботракс България ООД – Васил Василев, специалист в електрооборудването на камионите DAF. След него на сцената се появи Радко Радев, собственик на транспортната фирма РС Транспорт, който през 1998 г. става първият голям клиент на Турботракс България.

Последваха плакети и подаръци за една дузина транспортни фирми. Това бяха най-големите клиенти на Турботракс България, които остават верни на холандската марка през годините. Много от тях са сред най-големите и утвърдени компании в българския транспортен бранш.
Като „Най-добър медиен партньор“ бе отличен и екипът на списание КАМИОНИ. С това официалностите приключиха, празнуването в приятелската атмосфера продължи с музиката на Дани Милев Бенд.

Турботракс България е пазарен лидер в сектора на товарните автомобили у нас и попада в топ 300 на най-успешните български компании за четвърта поредна година. Българският екип е отличен с наградата на DAF “Най-добър дилър за 2018” сред доставчиците на холандската марка от 50 държави по целия свят, както и носител на „Сребърна звезда“ като един от най-добрите дилъри на марката в ЕС за 2018 г. От основаването си компанията е доставила над 6000 камиона, като е обслужила.

„Започнахме през 1994 г. След това ЮБН Ауто стана оторизиран сервиз на DAF, а 10 години по-късно - единствен оторизиран дилър на марката за България. Вече като част от Turbos Hoet Group, през 2011 г. приехме унифицираното име на всички представителства на компанията по света – Турботракс. Оттогава до днес сме част от най-големия дилър на DAF в света - с над 3600 продажби на нови тежкотоварни автомобила за 2018 г. и очаквани над 4000 през тази година“, посочва Георги Загоров. И допълва, че пътят, извел Турботракс България сред водещите дилъри на DAF, никога не е бил лесен. Но трудностите са преодолявани благодарение на професионалния подход към бизнес партньорите, непрекъснатото обучение на служителите и коректното търговско и сервизно обслужване

„Партньорите и клиентите ни знаят, че при нас ще намерят модерни, надеждни и икономични камиони с комфортни кабини, заедно с качествен сервиз и обслужване на автомобилите през целия им работен цикъл. Миналата година продадохме 679 тежкотоварни автомобила, като само за деветмесечието на 2019 година продажбите ни вече са 639“, отчита Загоров. Според него българските транспортни компании са сред най-добрите в Европа - обновяват автопарка си, който се обслужва на ниво, а товарите стигат навреме и невредими там, където ги очакват в Европа или на по-далечни дестинации.

„Радвам се да бъдем част от успеха на нашия транспортен бранш и от конкурентоспособността му. Това също е оценка за работата на екипа ни и доверието, което сме изградили. Благодаря на колегите!“, подчертава Георги Загоров.

Турботракс България е лидер в продажбата на нови и употребявани товарни автомобили, и прикачна техника в България, с близо 25% пазарен дял към 30 септември 2019 г. Компанията е изградила търговски и сервизни центрове в София, Пловдив, Варна и Бургас, в които работят 70 служители. Дейността включва и продажба на резервни части, аксесоари, следпродажбено обслужване, и сервизна дейност на товарни автомобили, ремаркета и автобуси. Компанията е част от Turbos Hoet Group, която има представителства в 12 държави и повече от 1000 служители в целия свят.

<< Обратно към новините