НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

ВиК Кърджали ще реконструира водната инфраструктура

09.10.2019

ВиК Кърджали ще реконструира водната инфраструктура

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и инж. Славчо Славков, управител на ВиК ООД – Кърджали, подписаха договор за доизграждане и реконструкция на водоснабдителната система и канализационни мрежи.

[✕]

Общият размер на инвестицията е над 67,8 млн. лв. Оперативна програма Околна среда 2014-2020 (ОПОС) осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на над 49,8 млн. лв. Срокът за изпълнение на проекта е 49 месеца.

С реализацията на проекта ще се отстранят основните недостатъци и констатирани проблеми на водоснабдителната система в територията, обслужвана от ВиК дружеството. Дейностите включват реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за питейна вода – с. Енчец, реконструкция на магистрален водопровод на водоснабдителна система Боровица. Предвижда се доизграждане и реконструкция на канализационната мрежа  в кварталите Гледка, Горна Гледка, Прилепци и в с. Резбарци.

C ycпeшнoтo изпълнeниe нa дeйнocтитe пo пpoeĸтa над 63 хил. житeли щe имaт дocтъп дo пoдoбpeнo вoдocнaбдявaнe. Oчaĸвa ce зaгyбитe нa вoдa във водопроводната мрежа на обособената територия дa нaмaлeят c над 7%.

<< Обратно към новините