Frotcom оптимизира управлението на автопарковете

21.06.2019

Frotcom оптимизира управлението на автопарковете

Най-актуалните теми при управлението на автомобилни паркове бяха разгледани на уебинара на Frotcom България.

[✕]

Платформата на Frotcom дава възможност да се наблюдава автопарка по лесен и резултатен начин, изразяващ се във видим ръст на производителността, печалбите и качеството на обслужването.
Малък модул, съдържащ GPS приемник и GPRS комуникационен модул, се инсталира във всяко превозно средство на автопарка. Чрез него може да наблюдава движението на всички превозни средства: къде се намират, къде са били, кога са започнали пътуването си, къде са спирали и за колко време и т.н. Това става 24 часа на ден, като данните от датчиците и за местонахождение са в реално време. Frotcom има редица добавки, които включват пълен набор от аларми и отчети, управление на работната сила, начин на шофиране, управление на разходите, контрол на горивото и автоматична идентификация на шофьора, наред с редица други.
Във втората част на уебинара беше разгледан специално модула Стил на шофиране. Този модул контролира действията на водача - ускорения и спиране, работата на място, превишаването на скоростта, а в някои случаи превишаването на оборотите на двигателя (RPM) и употребата на темпомата. При повечето превозни средства, които се предлагат на пазара в момента, разликата в разхода на гориво при екологичен спрямо агресивен стил на шофиране може да надхвърли 30%. Някои проучвания сочат, че средният разход на гориво в автопарк от камиони или ванове може да се намали средно с 7% чрез въвеждане на подходящ стил на шофиране.
Мотото на компанията е: "Frotcom Ви дава средствата, от които се нуждаете, за да управлявате ефективно своите автомобили".

<< Обратно към новините