НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Центърът на Nokian Heavy Tyres готов през 2019-а

17.06.2019

Центърът на Nokian Heavy Tyres готов през 2019-а

Най-голямата инвестиция в историята на Nokian Heavy Tyres се движи по график. Центърът за развойна дейност от 3500 m2 ще бъде готов през 2019 г., а фабриката ще достигне пълния си капацитет през 2021 година.

[✕]

През 2018 г. Nokian обяви мащабна инициатива да увеличи производството на гуми с до 50% и да удвои броя на новите си продукти като направи сериозна инвестиция в производството и продуктовото развитие. Цялата инвестиция ще се равнява на 70 милиона евро. Сега това, което започна като визия започва все повече да се превръща в реалност.

В момента, обектът е на етап поставяне на кухи плочи, но плановете за инсталация на машините също са задвижени. Друг строителен проект включва разширяване на производствените мощности - и що се отнася до строителните работи, той вече е завършен. Следващият етап ще бъдат високо автоматизираните звена за визуална инспекция и буферен склад за съхранение на гуми, които трябва да бъдат завършени през август.

Опит за разширяване на вече работеща фабрика прилича на ремонт на велосипед, докато го карате. В Nokian Tyres внимателното планиране с гъвкаво управление на промяната се оказа печеливша комбинация. „Чрез прилагането на модела Lean успяхме да увеличим капацитета си за доставка с 15% още тази година - в разгара на текущите ремонти”, казва директорът на завода Паси Антинмаа.

Освен, че осигуряват допълнителен капацитет и възможност за бъдещ растеж, новите съоръжения играят важна роля като предоставят по-плавен процес и по-безопасна работа. Цялото планиране и изграждане са важни стъпки, но истинската иновация се крие в хората. Целта на инвестицията е да се произвежда с 50% повече, като същевременно се удвои и броя на новите продукти, които се предлагат. Непрестанното учене и развитие, сътрудничеството между различните екипи и надхвърлянето на собствените си възможности, са дълбоко вкоренени в културата на Nokian Tyres.

Осъществяването на плановете за растеж е свързано не само с добавянето на нови ресурси, но също така се фокусира и върху извличане на най-доброто от вече съществуващите. Това изисква гъвкавост, ефективност и нови начини за създаване на иновации. По-добрите гуми действително играят роля в изхранването на света.

„Като част от по-голямата картина, нашите продукти спомагат за по-доброто усвояване на ресурсите на планетата. Най-големият ни залог, по отношение на научно-развойните дейности, е в земеделския сегмент, където е изключително важно да се извлече максимална полза от фермерските обработваеми площи, по възможно най-устойчив начин. Транспортирането по магистрали, въглеродният отпечатък, разходът на гориво, екологично отношение към почвите - новите технологии при гумите са силно свързани с глобалното производство на храни“, обобщава Кале Кайвонен, мениджър развойна дейност в Nokian Heavy Tyres.

<< Обратно към новините