Sunward – истинската алтернатива в компактния клас

09.05.2019

Sunward – истинската алтернатива в компактния клас

32-то издание на световното изложение bauma (Мюнхен, 8-14 април) предложи на огромните маси посетители безкрайни алеи с хиляди щандове и десетки хиляди строителни машини. Но да намерите добра машина на добра цена – е, тук вече изборът не е толкова голям. Все пак на щанда на Sunward имаше техника, която сякаш уцели точно в нашата десетка.

[✕]

Скъпо, по-скъпо, най-скъпо… Това не е за нас. Трябват ни здрави и надеждни нови машини, които да са ни по джоба… Къде да ги намерим?

Да видим какво имаше на щанда на Sunward, най-големият китайски специалист в компактните строителни машини. На първо място минибагери. Много и най-различни модели. Като започнем от най-малките с работна маса под 1 т и стигнем до верижните компактни багери в класа 15 т. 

Има минибагери със съвсем прибрана противотежест – колкото и да се върти надстройката, тя остава винаги в габаритите на веригите. Показаните модели са истински малки бижута: SWE25UF, SWE35UF, SWE60UF и SWE90UF. Двата допълнителни хидравлични кръга и този за бързосменника са част от стандартната спецификация.

Ударната група от минибагери с конвенционална конструкция – съвсем нови модели SWE08B, SWE20F и SWE25F. Оборудвани са с дизелов двигател Yanmar по Етап V на ЕС. Хидравлика от Nachi и KYB. Повече какво има да говорим?

На следващо място един от специалитетите на Sunward - SWL2830 и SWL3230, челни минитоварачи. Дизелови агрегати Kubota по Етап V и възможност за хидравлика High Flow.На края един много интересен продукт. Компактен кран с верижна ходова част и телескопична стрела. По-малкият е 5-тонен, а по-големият е 10-тонен. Сериозни машини, които могат да свършат много работа по нашите обекти.

Вижте всички подробности в юнския брой на списание Строителна и рециклираща техника.

<< Обратно към новините