НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

В аванс: Mecalac на bauma 2019

14.03.2019

В аванс: Mecalac на bauma 2019

Европейският топиноватор в областта на строителната техника за работа в тесни пространство отново доказва, че няма дадености и неизменни положения в инженеринга. Генерално и гениално преконструираният двубандажен валяк TV1200 е номиниран за наградата за иновации на bauma 2019 за дизайн.

[✕]

За да демонстрира изцяло новата си концепция за гамата от шест двубандажни валяка, от Mecalac избират модела TV1200. Централно място в иновативната разработка заема многофункционалния джойстик, разположен на дясната конзола. Премахвайки от валяка кормилната колона, Mecalac прави малка революция в достъпа към седалката и начина на управление на машината. Освободеното пространство позволява на оператора лесно да се разположи на седалката, стъпалата за изкачване са с нов дизайн, движенията на оператора при слизане и качване са съвсем естествени, без никакви пречки за преодоляване. С гръб, удобно облегнат на седалката, и с дясната си ръка върху джойстика операторът има пълна свобода да разполага краката си по най-удобния начин и в същото време да наблюдава работната зона. С премахването на кормилната колона операторът има ясна видимост към дисплея, показващ най-важните индикатори за работното и техническото състояние на валяка. Неслучайно машината е номинирана в категорията Дизайн за Наградата за иновации на bauma 2019.

<< Обратно към новините