НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Турботракс България с 2 престижни награди

22.02.2019

Турботракс България с 2 престижни награди

Месец февруари се оказа месец на наградите за Туробтракс България, която в две последователни седмици беше отличена с 2 престижни награди. На 5 февруари 2019 г. на тържествена церемоня в Малага, организирана от DAF Trucks N.V., Турботракс България бе наградена със Сребърна звезда. Компанията е отличена като един от най-добрите дилъри на DAF в ЕС за 2018 г.

[✕]

Седмица по-късно, на 13 февруари 2019 г. в Айндховен, Турботракс получи и второ отличие “Най-добър дилър за 2018” в отдел “Търговски операции” на DAF. Фирмата бе избрана сред дилъри от повече от 50 държави от целия свят. По този повод разговаряме с Георги Загоров, управител на Турботракс България

- Г-н Загоров, какво означава отличието Сребърна звезда и как се присъжда то?

- На годишната среща на европейските дилъри на DAF се канят техните управители и от всички тях се отличават най-добрите 15. За първи път в тази елитна компания попаднаха двама представители от Източна Европа, като един от тях сме ние. И това се случи в годината когато DAF е с рекордни продажби и пазарен дял, т.е. в година, в която почти всички дилъри са постигнали наистина отлични продажби. Наградата се присъжда за цялостно представяне по над 20 критерия, като най-общо казано се включват продажби на нови и употребявани камиони, продажба на резервни части, качество на сервизните услуги, продажба на сервизни договори, финансова стабилност и др.- Втората награда е “Най-добър дилър за 2018” в отдел “Търговски операции” на DAF. По какво тази награда се различава от първата, какви дилърства се включват в т.нар. Отдел “Търговски операции” и защо точно ръководената от Вас фирма я спечели?

- В отдел "Търговски операции" се включват всички дилъри на DAF от целия свят, без държавите, в които DAF има директно представителство (т.е. без най-големите пазари в Европа). Тук спечелихме най-престижната награда и купа за "Най-добър дилър за 2018 г." Наградата отново се връчва за цялостно представяне, като се взимат под внимание множество количествени и качествени критерии. Ние не само изпълнихме, но и преизпълнихме всички поставени от DAF цели. Както знаете, сме пазарен лидер с 20% пазарен дял и то на пазар, който порасна с над 35%. С 25% увеличихме продажбите на резервни части. Имаме едно от най-високите нива на обслужване - 95%. Отзивите на българските и чуждестранните ни клиенти за следпродажбеното обслужване са отлични.
Тук ще спра да изреждам, но ми се иска да цитирам заключителното изречение на г-н Ян ван Кулен - директор на отдел "Търговски Операции", при връчването на наградата: „Когато в следващия си живот ще съм собственик на транспортна компания, Турботракс България определено ще бъде моят DAF дилър!" Мисля, че това казва всичко.- И все пак, каква от ваша гледна точка е формулата на успеха?

- Особено успешното е, че за първи път в историята на DAF един и същи дилър взима и двете награди в една и съща година. В съчетание, те ни правят нещо като световен шампион. Тези награди са признание за нашите успехи и легитимират пътя, по който вървим през последните години. Сега всички колеги от целия свят научиха, че дилър от една малка страна като България може да им служи като еталон за успешно развитие.
Факторите за успеха ни са много, но, ако трябва да отбележим основното, това е съчетание от доволни клиенти, професионален екип, добра организация и упорита работа. Вследствие на това идват отличните резултати и наградите.
Искам специално да благодаря на клиентите, на екипа на Турботракс България и на Турбос Хют Груп за доверието и подкрепата.

<< Обратно към новините