НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Volvo CE отстъпва от дизела при компактните машини

23.01.2019

Volvo CE отстъпва от дизела при компактните машини

Volvo CE обяви, че през 2020 г. ще въведе на пазара пълна гама електрически компактни челни товарачи и минибагери под марката Volvo. Шведската компания е първата в бранша, която предприема такава стъпка, правеща я пионер в технологиите на бъдещето.

[✕]

От средата на 2020 г. Volvo CE ще започне да доставя електрически минибагери с работна маса от 1,5 т до 2,7 т и челни товарачи от 4 т до 6 т, като ще спре инженерните разработки на тези модели, базирани на дизелови двигатели. Категоричното решение за тази посока на развитие следва от изключително благоприятната реакция на пазара след представянето през последните две години на няколко концептуални електрически машини, разработени в близък контакт с клиентите (виж по-долу). Тази стъпка е в унисон и със стратегията на цялата Volvo Group да се концентрира върху електромобилността във всичките си бизнес направления.

И докато шведската компания настоява, че дизеловите двигатели засега са най-подходящи за по-големите й машини, то електрическото задвижване и тяговите батерии се оценяват като най-правилния вариант за по-малките. 

Първите малки електрически машини ще бъдат показани на световното изложение bauma 2019 (Мюнхен, 8-14 април). След това планирано ще бъдат въвеждани пазар по пазар, като пълно покритие се очаква да бъде постигнато през 2020 г.

<< Обратно към новините