НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Търси се най-старият работещ DAF

21.08.2018

Търси се най-старият работещ DAF

DAF Trucks търси най-стария камион, който все още изпълнява своите транспортни задължения. Казано накратко – търси се най-старият работещ камион DAF.

[✕]

Транспортните оператори и шофьорите са поканени, ако смятат, че техния камион DAF и достатъчно стар и все още работещ, за да се включи в надпреварата, да участват като споделят снимка на този камион и неговата история на страницата на DAF Trucks N.V. във фейсбук.

През тази година DAF Trucks празнува своята 90-годишнина. Първоначално компанията се съсредоточава върху направата на леки полуремаркета, а производството на камиони започва през 1949 г. Оттогава товарните автомобили на DAF са си спечелили репутацията на комфортни, горивно ефективни, надеждни и издръжливи машини.

Редовно в DAF Trucks се получават изображения от оператори и шофьори от цял свят, които с гордост показват своите камиони, напуснали завода производител преди десетилетия и все още работещи ежедневно. Това предизвика интереса на DAF Trucks да разбере кой е най-старият камион на DAF, който все още е в експлоатация и къде се намира той? Ето защо DAF Trucks дава началото на кампания във Facebook, за да открие отговора на този въпрос. DAF търси снимки и истории на своите камиони от началото на деветдесетте, осемдесетте, седемдесетте или дори още по-рано, стига те да са още в експлоатация. Снимки или видеоклипове могат да бъдат публикувани на страницата на DAF във Facebook: www.facebook.com/daftrucksnv. В края на ноември ще бъде обявен и най-старият все още работещ камион DAF.

Ирландецът Джон Тарент вече е споделил класическия си DAF 2100 от 1984 г. (на снимката), който все още работи усилено днес: „Вече 34 години работи без проблеми и винаги се връща в базата, независимо дали е нощ или ден“, казва Тарент.

<< Обратно към новините