Промени в Управителния съвет на DAF Trucks

27.07.2018

Промени в Управителния съвет на DAF Trucks
Престън Фейт

Президентът на DAF Престън Фейт е повишен в изпълнителен вицепрезидент на компанията-майка PACCAR. Хари Уолтърс, който в момента е директор по продажбите на DAF в Европа също е повишен и ще заеме поста президент на DAF Trucks и вицепрезидент на PACCAR.

[✕]

Престън Фейт е от 20 г. в PACCAR, като последната длъжност, заемащ и към настоящия момент – президент на DAF Trucks, той пое на 1 април 2016 година. В рамките на PACCAR той е заемал отговорни позиции в структурата на Kenworth, включително главен инженер, вицепрезидент и генерален мениджър на Kenworth Truck Company. Преди да се присъедини към PACCAR, Фейт е работил за Ford Motor Company и Allied Signal Aerospace.

Новата позиция на Престън Фейт означава и завръщане в корпоративния офис на PACCAR в Сиатъл, където ще носи отговорност за DAF Trucks и PACCAR Parts. Фейт е завършил университетите в Северна Аризона и Колорадо. През 2017 г. Престън Фейт беше председател на подразделението за търговски автомобили на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA). По време на президентството на Престън Фейт новата гама DAF CF/XF беше избрана за Международен камион на годината 2018.Хари Уолтърс е в PACCAR в продължение на 22 години, като последната му длъжност е директор по продажбите в Европа. По време на кариерата си в DAF Trucks той е заемал множество длъжности, включително мениджър логистика, директор на отдел човешки ресурси, както и оперативен директор. Уолтърс е завършил университета в Айндховен.

Промените ще влязат в сила на 1 септември 2018 година.

<< Обратно към новините