Новите DAF CF и XF – Камион на годината в Словения

22.06.2018

Новите DAF CF и XF – Камион на годината в Словения

Редакторите и читателите на словенските списания Transport & Logistik и Mehanik in Voznik избраха новите DAF CF и XF за Камион на годината в Словения за 2018 година.

[✕]

Двата модела бяха отличени за своите иновативни, енергийно ефективни рефения и отличния комфорт на шофьора. Наградата е поредната, която печелят новите DAF CF и XF, след като през миналата година бяха избрани за Международен камион на годината 2018. През миналия месец DAF получи и отличието Камион на годината 2018 в Полша.

Победителите в 13-ите годишни награди в Словения са в резултат на гласуване на читателите на двете списания, след което номинираните превозни средства биват оценявани и от редакторите на тези издания. Журито мотивира избора си по следния начин: „DAF CF и XF илюстрират посоката, в която транспортната индустрия върви: разработване на високо иновативни камиони, проектирани с ясен фокус върху максималната доходност за собственика и най-високия комфорт за шофьора. Комбинацията от новите двигатели PACCAR MX с предавателната кутия TraXon и собствено разработените задни оси на DAF, дават отлична горивна ефективност и отлични характеристики при шофиране.“„Много сме доволни, че словенските експерти и читатели са припознали новите DAF CF и XF като любимите си автомобили за дистрибуция и транспорт на далечни разстояния. Това подчертава нашата цел да проектираме и създаваме най-добрите камиони в индустрията както за транспортните компании, така и за шофьорите“, заяви Хари Уолтърс, член на управителния съвет на DAF Trucks и директор по продажбите в Европа.

<< Обратно към новините