Харри Шипърс от DAF оглави товарната секция на ACEA

11.01.2012

Харри Шипърс, президент на DAF Trucks ще управлява борда на ACEA Commercial Vehicle през 2012 г. Шипърс приема поста шеф на секцията за автомобили за работа в Асоциацията на европейските автомобилни производители от Алфредо Алтавилля, директор на IVECO S.p.A. Алтавилля заемаше ротационната длъжност през 2011 г. Бордът на АСЕА за товарни автомобили и автобуси избира свой шеф всяка година...

 

Харри Шипърс, президент на DAF Trucks ще управлява борда на ACEA Commercial Vehicle през 2012 г. Шипърс приема поста шеф на секцията за автомобили за работа в Асоциацията на европейските автомобилни производители от Алфредо Алтавилля, директор на IVECO S.p.A. Алтавилля заемаше ротационната длъжност през 2011 г. Бордът на АСЕА за товарни автомобили и автобуси избира свой шеф всяка година. 

2012 г. ще бъде предизвикателство, в светлината на несигурността в развитието на икономиките и по-големите пазари в света и по-специално в Европа, където е изключително важно да бъде възстановено доверието в Еврозоната, казва Шипърс. Според него европейската автомобилна индустрия ще продължи да се стреми да запази лидерските си позиции в технологиите за безопасност и опазване на околната среда, като по този начин допринася за устойчив растеж в Европа и в света. Основен приоритет за производителите на превозни средства за работа, остава по-нататъшното подобряване на горивната и енергийна ефективност, с цел да се намалят глобално CO2-емисиите. Браншът подкрепя усилията на Европейската комисия за създаване на точна методология за измерване на емисиите на CO2 от превозните средства, както и евентуалните последващи политически инструменти за намаляването на емисиите. Европейските производители са намалили разхода на гориво на произвежданите автомобили с над една трета от 1970 г. насам и се ангажират да постигнат 20% подобрение на горивната ефективност до 2020 г. в сравнение с нивата от 2005 г.
Харри Шипърс е шеф на DAF Trucks от 2010 г. Той е и вицепрезидент на компанията-майка PACCAR. На работа в DAF Trucks е от 1986 г., като е заемал редица позиции, свързани с финансови операции, маркетинг, Продажби, икономика… През 2003 г. е назначен за финансов директор и член на Управителния съвет. Има магистърска степен по икономика от Университета в Тилбург, като е завършил и Станфордския университет.

<< Обратно към новините