Демотур на новите DAF CF и XF в България

16.09.2017

Демотур на новите DAF CF и XF в България

След официалното представяне на новите DAF CF и XF през лятото, в първите дни на есента те пристигат за демонстрационен тур в страната. Три камиона ще бъдат на разположение за тестване от 25 до 29 септември във Варна, Пловдив и София.

Световната премиера на новите модели на сериите CF и XF на DAF беше през пролетта, а в края на юли те бяха официално представени и на родна земя. Дойде време и за първите тестови карания на новите камиони в България. Партньори, клиенти и любители на холандската марка ще имат възможност да се запознаят отблизо и да седнат зад волана на три композиции с различни конфигурации. На разположение ще бъдат три влекача 4x2 - CF 450 SC, XF 450 SC и XF 480 SSC.

Композициите ще бъдат на разположение на следните места:
•Варна - 25 септември, Бизнес парк Варна, от 10 до 17 ч.
•Пловдив - 27 септември, хотел Екзотик, Марково, от 10 до 17 ч.
•София - 29 септември, новия автоцентър на Турботракс, от 10 до 17 ч.
Демонстрационният тур ще завърши в столицата в новия сервизен център на Турботракс България.Единият от влекачите XF се задвижва от по-мощния 13-литров агрегат MX-13 с мощност 483 к.с. и максимален въртящ момент от 2350 Нм, наличен при 900-1365 об./мин, а вторият влекач XF и съответно CF са задвижвани от 11-литровия мотор MX-11 с мощност 450 к.с. и максимален въртящ момент 2200 Нм, налични при 900-1400 об./мин. И при двата двигателя само на най-високата 12-а предавка има и допълнително увеличение на въртящия момент – със 150 Нм при MX-13 и със 100 Нм при MX-11.

Тестващите ще имат възможност да сравнят и двата вида кабини – най-голямата Super Space с въздушно окачване и Space Cab с механично окачване. Трите влекача от демонстрационния тур са с новата скоростна кутия ZF Traxon с директна 12-а предавка с по-бърза и плавна смяна на скоростите. Товарните автомобили са с по-бързи диференциали с новото главно предаване 2,21:1 и с новата тристепенна моторна спирачка PACCAR Engine Brake. По време на тестовете клиентите ще могат да се запознаят как работят подобрените системи за управление на двигателния тракт съобразно терена Predictive Cruise Control и Predictive Shifting, както и с новата онлайн платформа за управление на автомобилния парк DAF Connect.Усъвършенстван при новите CF и XF на DAF е и климатроникът с нов дигитален контролен панел и печката с таймер и максимална мощност 3,8 кВт с функция за използване на остатъчната топлина от двигателя за отопление на кабината до един час. Най-луксозният интериор за новите модели е в кабината Super Space, където основното легло е с комфортен матрак, а седалките са с луксозна кожа.

<< Обратно към новините