DAF прави демотур с новите модели CF/XF

31.08.2017

DAF прави демотур с новите модели CF/XF

От 31 август стартира демонстрационен тур на три камиона от новите модели на DAF, които за по-малко от два месеца ще обиколят 8 европейски държави. Демо камионите ще бъдат в България от 25 до 29 септември и клиентите ще могат да ги тестват на живо.

Новите модели от сериите CF/XF на DAF бяха обявени през пролетта, в края на юли се състоя и премиерата им в България. Сега холандският производител иска да даде шанс на клиентите си да се запознаят по-отблизо и да тестват обещаните нови възможности на новите модели. За целта композиции с три различни конфигурации ще посетят 8 държави – турът стартира от прибалтийските държави – Литва, Латвия, Естония; продължава през Румъния, България и Гърция и завършва с Хърватска и Словения. Това са все държави, в които холандският производител е представен не директно, а чрез официални оторизирани дилъри, както е Турботракс у нас.

Клиентите ще могат да направят кратък драйв тест със следните модели влекачи 4х2 - CF 450 SC, XF 450 SC и XF 480 SSC. Единият от влекачите XF се задвижва от по-мощния 13-литров агрегат MX-13 с мощност 483 к.с. и максимален въртящ момент от 2350 Nm, наличен при 900-1365 оборота, а вторият влекач XF и съответно CF разчитат на 11-литровия мотор MX-11 с мощност 450 к.с. и максимален въртящ момент 2200 Nm, налични при 900-1400 оборота. И при двата двигателя само на най-високата 12-а предавка има и допълнително увеличение на въртящия момент – със 150 Nm при MX-13 и със 100 Nm при MX-11.

С тези три влекача клиентите ще могат да сравнят и два вида кабини – най-голямата Super Space, която ще е с въздушно окачване; и Space Cab с механично окачване. Всички влекачи от демонстрационния тур са с новата скоростна кутия ZF Traxon с директна 12-а предавка, при която скоростите се сменят по-бързо и по-плавно. И трите влекача са с по-бързи диференциали с новото главно предаване 2.21:1 и с новата тристепенна моторна спирачка PACCAR Engine Brake. По време на драйв тестовете клиентите ще могат да се запознаят как работят подобрените системи за управление на двигателния тракт съобразно терена Predictive Cruise Control  и Predictive Shifting, както и с новата онлайн платформа за управление на автомобилния парк DAF Connect.

Новост е и климатроникът с нов дигитален контролен панел и печката с таймер и максимална мощност 3,8 кВт с функция за използване на остатъчната топлина от двигателя за отопление на кабината до един час.

Най-луксозният интериор за новите модели е в кабината Super Space, където основното легло е с най-комфортния матрак, а седалките са луксозни кожени.

В България демонстрациите ще се проведат във Варна, Пловдив и на 29 септември турът ще завърши в София в новия сервиз на Турботракс България. Очаквайте повече информация кога точно и къде ще се проведат демонстрациите на новите модели DAF CF/XF, за които производителят обещава средно над 7% по-нисък разход на гориво.

Снежина Баджева

<< Обратно към новините