DAF представя своя флагман XF

29.05.2017

DAF представя своя флагман XF

DAF ще представи на летище Лесново най-голямата кабина в Европа. На изложението за тежкотоварни автомобили Truck Expo 2017 компанията ще покаже впечатляващият DAF XF 460 FT SSC.

Комфортът при пътуване отдавна не е привилегия само на луксозните леки автомобили. Новите камиони и автобуси често биват сравнявани с космически кораб, заради внедрените технологии, ниво на оборудване и дизайн, всевъзможни улеснения за водачите, които гарантират сигурност и безопасност на пътя, но и безпрецедентен комфорт при пътуване.

DAF e производител, за който това е стандарт в тежкотоварните превози. И отново няма да изневери на стила си - най-голямата кабина в Европа идва на изложението за тежкотоварни автомобили Truck Expo 2017, с DAF. Компанията ще представи на летище Лесново впечатляващият DAF XF 460 FT SSC. Зад тази абревиатура стои флагманът на холандската марка, който професионалистите определят като един от най-икономичните и комфортни товарни автомобили на пазара, еднакво предпочитан и от собствениците на транспортни фирми, и от шофьорите.

Тази машина съвместява здравина и сигурност и патентована система за ограничаване на щетите при челен удар. Влекачът е с елегантно интегрирани фарове над челното стъкло (Sky Lights) и дневни светодиодни светлини. Ключова роля за аеродинамиката играе системата от спойлери. Моделът е оборудван с фиксиран покривен спойлер, странични спойлери на кабината, както и странични такива на шасито, а осовото натоварване се наблюдава от компютър.

Двигателят е изключително мощен - Paccar МХ-13 с 460 к.с., а 12-степенната автоматична скоростна кутия осигурява гъвкавост и оптимален разход на гориво.

Вътре в кабината дизайнът е като „по поръчка“ – с алуминиево табло, шофьорска седалка Comfort Air, климатроник, суха печка, 42-литров хладилник. Впечатляваща е телематична система DAF Connect. Цялата информация за действителното местоположение, разхода на гориво, скоростта, пробег и други е достъпна онлайн. По този начин може оптимално да се планират времето и маршрута на превозните средства, както и да се следи ефективността на управление от страна на шофьора и състоянието на автомобила.

Друга, много важна технология за редуциране на разхода на гориво е Predictive Cruise Control - GPS базирана система с автоматична намеса върху силовата линния с цел движение с максимална икономия на горивo. В зависимост от релефа, системата задава най-икономичната скорост на движение на най-високата възможна предавка за най-дълго време с последващо решение, кога да се подаде или отнеме газта и/или смени предавката. Системата може да зададе временно нови параметри на стандартно избраната скорост от водача на основния Cruise Control, да промени начина на смяна на предавките на основния режим на управлениe на ASTronic или да включи режим Eco Roll; GPS информацията се предава в реално време от сателит, като информацията е за всеки 4 км разстояние напред.

Сред другите улеснения за водача са адаптивен автопилот (ACC), сигнализация при напускане на лентата на движение (LDWS), активна аварийна спирачна система (AEBS). Допълнителното оборудване на автомобила облекчава работата при зимни условия. Това е ново поколение автомобил, в който оборудването е програмирано да поддържа камионите оптимално икономични, стабилни и сигурни на пътя.

<< Обратно към новините