НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Започна ремонтът на Аспаруховия мост във Варна

03.04.2017

Започна ремонтът на Аспаруховия мост във Варна

Стартира ремонтът на Аспаруховия мост във Варна като през тази година със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) ще се ремонтират съоръжения 2 и 4 за близо 1,3 млн. лв.

[✕]

Строителните работи ще се извършват без спиране на движението, за да не се затруднява трафикът в града. Дейностите извън платното за движение ще се финансират от общината и са за 200 хил. лв. На обекта ще се работи максимално мобилизирано, а целта е всички работи да завършат до средата на юни и в активния туристически сезон шофьорите да пътуват без ограничения.

Ремонтът включва нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничителни системи, парапети и т. н. Строително-монтажните работи ще си изпълняват от ДЗЗД „ПОНТ“, което има 4-годишен договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища на територията на област Варна. През миналата година със средства от бюджета бяха ремонтирани съоръжения 1, 3 и 5 от Аспаруховия мост.

Предвидените строителни дейности ще преминат през четири етапа. Първият и вторият ще бъдат изпълнявани без затваряне на платното за движение в посока Бургас.

По време на ремонтните работи скоростта на движение за всички превозни средства се ограничава до 40 км/ч.

 

<< Обратно към новините