НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Пуснато е движението по Аспаруховия мост

15.06.2016

Пуснато е движението по Аспаруховия мост

В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и кмета на Варна Иван Портних беше пуснато движението на ремонтираните в рамките на първи етап съоръжения 1, 3 и 5 от Аспаруховия мост във Варна.

[✕]

Ремонтът приключи за точно два месеца, през които бе извършено преасфалтиране, подмяна на хидроизолацията, цялостна подмяна на всички фуги и лагери. Монтирани са най-новите двойни мантинели, за да се осигури по-голяма безопасност.

През септември се очаква да бъдат отпуснати още 5 млн. лв., за да може тази година да се ремонтират и мостове 2, 4 и 6. Догодина трябва да започне ремонт на основната част на моста.  Само за пътната част на двете платна ще са необходими 25 млн. лв.

Допълнително са отделени 4,3 млн. лв. в бюджета за ремонт на голямото съоръжение на АМ „Черно море“ – „Звездица“. Големият виадукт там, също като Аспаруховия мост, е много лошо състояние. В момента тече процедурата за избор на изпълнител, като офертите са отворени на 12 април. Предстои да се сключат договорите и ако няма обжалване през септември ще се извърши реално строителство. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е около 200 дни. Предвижда се да се подменят хидроизолация, тротоарни конзоли, както и да се направи преасфалтиране, саниране на носещи греди и частични ремонти по стълбовете

<< Обратно към новините