НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Алтернативни маршрути до приключване на ремонта на Аспаруховия мост

19.04.2016

Алтернативни маршрути до приключване на ремонта на Аспаруховия мост

За улеснение на трафика, пътуващ транзитно през Варна, и по повод стартиралия на 18 април 2016 г. ремонт на Аспаруховия мост Агенция Пътна инфраструктура препоръчва на шофьорите на тежкотоварни и леки автомобили няколко алтернативни маршрута.

[✕]

Агенцията също така препоръчва на шофьорите да предвидят повече време за пътуване, предвид по-бавното предвижване по време на извършваните строително-монтажни работи и ползването на обходните маршрути. Те са:

• от ул. Девня във Варна - с. Езерово - Страшимирово - Девня - Разделна - Белослав до АМ Черно море;
• от Варна по АМ Хемус до Девня - Синдел – Юнак – Дъбравино – Горен чифлик – Долен Чифлик - Старо Оряхово - Бургас;
• за пътуващите от Бургас през с. Старо Оряхово - Долен чифлик - Горен чифлик – Дъбравино - Юнак - Синдел до гр. Девня, а от там по АМ Хемус до Варна.

С осигурените от правителството 5 млн. лв. започна първият етап от ремонта на Аспаруховия мост. Предвидена е подмяна на хидроизолация, асфалтови работи, ремонт на тротоарни конзоли, саниране на греди, ограничителни системи, знаци, маркировка и др. Очаква се при добри метеорологични условия строителните работи да завършат преди началото на активния туристически сезон.

Ремонтът на Аспаруховия мост е наложителен. Съоръжението не е ремонтирано повече от 45 години.

<< Обратно към новините