НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Обходен маршрут на Аспаруховия мост във Варна

17.04.2016

Обходен маршрут на Аспаруховия мост във Варна

Поради започналият ремонт на Аспаруховия мост във Варна - естакадна част, жп надлези и пътни възли към него, и осъществяване на двупосочно движение в платното Варна - Бургас шофьорите, преминаващи транзитно през Варна, могат да използват алтернативен маршрут:

[✕]

От ул. Девня във Варна - с. Езерово - Страшимирово - Девня - Разделна - Белослав - АМ Черно море.

С решение на Министерския съвет бяха отпуснати 5 млн. лв. за изпълнение на етап I, който включва ремонт на мост 1, мост 2, мост 3 и мост 4 от общо 11 съоръжения от Аспаруховия мост. Предвидена е подмяна на хидроизолация, асфалтови работи, ремонт на тротоарни конзоли, саниране на греди, ограничителни системи, знаци, маркировка и др.

Срокът за завършване на ремонтите е краят на месец май, за да се осигури нормалното преминаване по моста в началото на летния туристически сезон. След този срок фирмата изпълнител ще може да извършва довършителни дейности, които обаче не трябва да затрудняват трафика.

Останалите 30 млн.лв., необходими за цялостен ремонт на Аспаруховия мост, ще се отпускат поетапно от бюджета, като такива дейности ще се извършват след летния туристически сезон.

До началото на летния туристически сезон ще бъдат ремонтирани основните пътни направления от и за Варна, с цел безопасност на туристите и подкрепа на бранша. Осигурени са 1,3 млн. лв. за цялостен ремонт на трите надлеза по магистрала Хемус между Провадия и Варна. Ще бъде извършено изкърпване на пътищата, почистване на крайпътните храсти и дъждоприемни съоръжения.

Същите ремонти ще се направят и по направлението в посока Златни пясъци. До Великден ще завърши и строителството на новото кръгово кръстовище за курорта в района на „Миньор“.
 

<< Обратно към новините